Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Θεσσαλονίκη: Βγήκαν για να κλέψουν καλώδια και «έφαγαν» πρόστιμο 150 ευρώ
Δύο άνδρες, 34 και 25 ετών οι οποίοι αποπειράθηκαν να κλέψουν καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είχαν πάνω τους ούτε ταυτότητα, ούτε το απαραίτητο έγγραφο για έξοδο από το σπίτι τους και τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ.
Στο Στάνστεντ παραμένουν οι Έλληνες επιβάτες που ζητούν επαναπατρισμό
Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός
Στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ παραμένουν τελικά για τρίτη νύχτα οι περίπου 70 Έλληνες επιβάτες της Ryanair των οποίων οι πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν την Τρίτη, μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση της προηγουμένης για ακύρωση των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μακρόν: Με την κρίση του κορωνοϊού διακυβεύεται η επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε την Πέμπτη τους ομολόγους του ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού ριψοκινδυνεύει να καταστρέψει τους κεντρικούς πυλώνες της Ένωσης, όπως την ζώνη της Σένγκεν, αν το μπλοκ αποτύχει να δείξει αλληλεγγύη σε αυτή την κρίση, σύμφωνα με έναν διπλωμάτη.
Bloomberg: Δραματική έκκληση Λαγκάρντ και Κόντε – Το “όχι” της Μέρκελ – Προειδοποίηση Μητσοτάκη
Tο δραματικό μπρα ντε φέρ για την στήριξη της χειμαζόμενης από τον κορωνοϊό ευρωπαϊκής οικονομίας στην τηλεδιάσκεψη της ευρωπαίων ηγετών της Πέμπτης, παρουσιάζει το Bloomberg.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε την έκκλησή της για κοινή έκδοση χρεωστικού τίτλου (ευρωομόλογο - "κορωνοομόλογο") στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, λέγοντας ότι το μπλοκ αντιμετωπίζει κρίση "επικών" διαστάσεων εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με αξιωματούχους γνώστες της συζήτησης.
Επαναπατρίστηκαν οι Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (pics)
Κουρασμένοι, αλλά ικανοποιημένοι από την επιστροφή τους στην Ελλάδα, επέστρεψαν το απόγευμα της Πέμπτης από την Τουρκία οι 32 έλληνες πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας των ακυρώσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία κορωνοϊού.
Πάνω από 21.600 οι κλήσεις στο 1110 της Περιφέρειας Αττικής για κορωνοϊό - αισχροκέρδεια
Ξεπερνούν τις 21.600 (21.607) κλήσεις στο τετραψήφιο τηλεφωνικό Κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για φαινόμενα αισχροκέρδειας από την έναρξη της λειτουργίας του.
Οι πολίτες απευθυνόμενοι στο 1110 έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.
Κορωνοϊός: Καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης των 3.000 κατοίκων - Τι ανησύχησε τους ειδικούς
Σε καραντίνα βρίσκεται από την Τετάρτη και για δύο εβδομάδες η κοινότητα Εχίνου στο δήμο Μύκης της Ξάνθης λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στον Εχίνο, Παύλος Σαρόγλου, έχουν ληφθεί μέτρα για να διασφαλιστεί η τροφοδοσία και η διάθεση φαρμάκων για όσο καιρό διαρκέσει η καραντίνα, τα οποία θα παραδίδονται κατ’ οίκον.
Κορωνοϊός - Βρετανία: Ακόμη 113 νεκροί μέσα σε 24 ώρες
Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κατέγραψε το περασμένο 24ωρο ο αριθμός των ασθενών του κορωνοϊού που κατέληξαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τους 578.
Επίσπευση της ψηφιοποίησης του Δημοσίου
Άμεση ψηφιοποίηση του Δημοσίου επέβαλλε ο φόβος διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, επισπεύδοντας κάθε σχέδιο και δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην αιχμή αυτής της πιεστικής προσπάθειας βρέθηκε ο υφυπουρός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.
Συνεχίζει τις απολυμάνσεις και στα χωριά ο δήμος Κιλκίς
Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα απολυμάνσεων και σε ανοιχτούς χώρους πραγματοποιεί από το περασμένο Σάββατο 21 Μαρτίου ο δήμος Κιλκίς.
Όπως είχαμε γράψει, από την πρώτη που ξέσπασε και στη χώρα μας η πανδημία του κορονοϊού, ο δήμος Κιλκίς προχώρησε στην απολύμανση των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων στην πόλη και στα χωριά.