espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 10:01:35 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Φωτογραφία: από δεξιά: Αναστάσιος Αμανατίδης, Ντόροθυ, Σταύρος Φραγγίδης, Σοφία Φραγγίδου και Κυριακή Κεσίδου στην πλατεία του Μελισσουργειού.

 

Είμαι με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, (περισσότερο γνωστό στην φιλική ποδοσφαιρική ‘πιάτσα’, ως Μήτσος και ‘Μητσάρας’), στη καφετέρια του νεοαποκτηθέντα από τον Κιλκισιακό, προερχόμενο από τον Εθνικό Μετεώρων, πολλά υποσχόμενου επιθετικού ποδοσφαιριστή Σπύρου Αντωνιάδη*, επί της σημερινής οδού Κ. Γαβριηλίδη. Κλασική παραγγελία τον καιρό εκείνο ήταν το ουίσκι (με παγάκια), συνοδευόμενα με φιστίκι αράπικο.

Στο μαγευτικό Πήλιο σε ένα χειμωνιάτικο τοπίο διεξήχθη το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου ο Ultra Trail Pelion. Πολύ σωστά οι διοργανωτές σκεπτόμενοι πρωτίστως την ασφάλεια των αθλητών μείωσαν την διαδρομή από 80 χιλιόμετρα στα 58 καθώς τα ψηλότερα σημεία της διαδρομής ήταν δυσπρόσιτα λόγω χιονιού. Η διαδρομή αποζημίωσε τα μέλη μας Σταύρο Κατσαρώνα και Άγγελο Αμανατίδη.

Τα αποτελέσματα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου έχουν ως εξής:

Κεραυνός Ποντοηράκλειας – Λεβέντης Λεβεντοχωρίου 2-5

ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Αστέρας Μ. Βρύσης 1-1

Απόλλων Πευκοδάσους – ΑΕ Πολυκάστρου 0-4

Αναγέννηση Πλαγιάς – Πάϊκο Γουμένισσας 2-0

Εθνικός Σ.Σ. Μουριών – Απόλλων Ευρωπού 4-3

ΠΑΟΝΕ Επταλόφου – Κιλκισιακός 1-1.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς πραγματοποίησε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο ΔΑΚ Κιλκίς.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 18:07

100 χρόνια τιμημένο ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και στη δράση του Κόμματος στο Κιλκίς, με πλήθος κόσμου να γεμίζει το Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς. Όποως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Το Ολοήμερο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χέρσου επιλέχθηκε σε επίπεδο νομού από το Ίδρυμα Λάτση για να ενταχθεί στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Μαθαίνουμε παρέα» με την πρόταση «Χέρσο, πάμε σινεμά!» που θα υλοποιηθεί στο σχολείο στο διάστημα Δεκέμβριος 2018- Μάιος 2019 από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε τάξης με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Πετρούλη Ελισάβετ και Τσιτσίμη Ιωάννη.

Καλοκαίρι του 2019 θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, βάλτε και 2-3 χρόνια για την κατασκευή του εστωτερικού δικτύου, οπότε αν όλα πάνε καλά ίσως από το 2022 δούμε φυσικό αέριο και στο Κιλκίς. Αφού χάσαμε το τρένο της πιλοτικής χρήσης του άπό φέτος.
Ιδού η σχετική είδηση όπως τη μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε πείσμα των προεκλογικών δεσμεύσεων μιας σειράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του τότε στελέχους και νυν αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Σταθάκη, ο διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση χρυσού σε περιοχές των Κρουσίων παραμένει και τώρα ενεργός, αφού  κανείς υπουργός της νυν κυβέρνησης δεν τόλμησε να τον ακυρώσει! Το σχολιάσαμε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στην ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ και την Τετάρτη στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 22:40

Ντροπιαστική συμπεριφορά

Λυπάμαι, αλλά όλα όσα διαδραματίζονται τις δυο τελευταίες ημέρες σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και -λιγότερο- σε ρεπορτάζ αθηναϊκών εφημερίδων, συνιστούν κατάντια.
Λες και συναγωνίζονται ποιος περισσότερο θα αποδείξει πως είναι παράνομη η κράτηση των πρωταγωνιστών του "κυκλώματος χρυσού" και πως "κατέρρευσε το κατηγορητήριο" και πως δεν υπάρχει εγκληματική ομάδα κι όλα τα συναφή.

Εντυπωσίασαν οι μικρές αθλήτριες των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και ΚΔΑΠ Kinesis for Junior
Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου ο Δήμος Κιλκίς, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, η Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος και η Σχολή Γυμναστικών Αθλημάτων Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν αθλητική εκδήλωση στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Κιλκίς, η οποία περιελάμβανε ομιλίες, γυμναστικά δρώμενα και βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών με πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις, που κατάγονται από το Κιλκίς.