espa pkm

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 3:30:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 22:18

4η ΥΠΕ: Διαβούλευση σε θέματα υγείας

Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει Ανοικτή Εκδήλωση Διαβούλευσης φορέων της ευρύτερης περιοχής που εμπλέκονται σε θέματα υγείας ή/και έχουν αναλάβει υλοποίηση έργων στον τομέα της υγείας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.00-15.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, (Αμφιθέτρο) Κατούνη 12-14 Λαδάδικα Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο δράσεων του έργου «Ενισχύοντας την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε απομονωμένες και υποβαθμισμένες διασυνοριακές περιοχές («Strenghtening primary Medical care in IsoLated and deprived cross-border arEas»-«SMiLe»), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020.

Το διάστημα από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου οι παραγωγοί θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και το Πρασίνισμα, ενώ ήδη εγκρίθηκαν με διαδοχικές αποφάσεις του ΥπΑΑΤ, που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, πιστώσεις για την χρηματοδότηση του έργου «Βιολογικές καλλιέργειες».

Ευλαβικό αφιέρωμα
Κωνσταντίνος Ν. Βαστάκης, Θεολόγος τέως Λυκειάρχης.

 

 

1. Προλεγόμενα:
Μάρτυρες και μαρτύριον
Το δέκατο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον ιερού Ευαγγελίου μάς πληροφορεί, ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός προετοίμασε ψυχολογικά τους Μαθητές Του, προκειμένου να τους αποστείλει στον κόσμο να κηρύξουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Βασιλείας του Θεού, το Ευαγγέλιον.
Συγχρόνως τούς προείπε και τους ενημέρωσε ότι θα αντιμετωπίσουν εμπόδια, διωγμούς, κατατρεγμούς, ακόμη και το θάνατο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σας καλούν στην ομιλία-συζήτηση με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου και θέμα “Μεγάλες τομές της παγκόσμιας Ιστορίας”, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 00:14

ΓΑΣ Κιλκίς: Απόδραση από την Άρτα!

Αν και ο ΓΑΣ Κιλκίς αγωνίστηκε με απουσίες, εντούτοις κατάφερε να πάρει ακόμη μία σημαντική εκτός έδρας νίκη με 37-36 στην Άρτα επί του τοπικού Πρωτέα. Έπειτα το πέρας πέντε αγωνιστικών ο ΓΑΣΚ έφτασε στους οχτώ βαθμούς, αυξάνοντας το νικηφόρο σερί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Πλέον στρέφει την προσοχή του στον αγώνα Κυπέλλου το Σάββατο στην Κατερίνη με τον Αρχέλαο.

Με τους 3 βαθμούς της νίκης απέδρασε από την Ξάνθη ο Αλέξανδρος επικρατώντας με 3-0 της τοπικής Ασπίδας. Η Α ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς έδειξε από νωρίς την ανωτερότητα της και στο 7’ προηγήθηκε με 0-1 όταν από ασίστ του Αγαθαγγελίδη ο Musoni πλάσαρε στην εστία. Το 0-2 έγινε στο 38’ όταν κάθετη του Αγαθαγγελίδη έβγαλε τον Φουρτζίου τετ-α-τετ ο οποίος έκανε το γκολ με διπλή προσπάθεια.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 23:20

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος.

 

Πευκόδασος-ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 2-4
Ακάθεκτος ο ΠΑΟΝΕ
Η ατυχία του Απόλλωνα ήταν πως σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε τον εαυτό του σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του, είχε καλή απόδοση και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να πάρει περισσότερα από το παιχνίδι του Σαββάτου, ήταν πως απέναντί του βρήκε τον πανίσχυρο ΠΑΟΝΕ. Έτσι παρότι προηγήθηκε με τον Μωυσίδη στο 35', χάρηκε μόνο τρία λεπτά καθώς στο 38' ο Χαραλαμπίδης ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους πρωτοπόρους.

Μια ακόμη γιατρός προστίθεται στο δυναμικό της Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς. Πρόκειται για την Όλγα Ζαραλή παθολόγο – ογκολόγο η οποία κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Κίνηση του Δημήτρη Τσαντάκη.
Η διακεκριμένη γιατρός έχει εκπαιδευθεί στην πανεπιστημιακή ογκολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τρία χρόνια. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Κιλκίς και συνεργάζεται με τη γενική κλινική Θεσσαλονίκης.

Toυ Δημήτρη Ιωαννίδη.

Αφορμή για την ανάλυση αυτής της σχέσης - Παιδείας και Πολιτικής-μου έδωσε το δημοσίευμα της καθ ημάς εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς για το Γυμνάσιο- Λύκειο Χέρσου και την απουσία Μαθηματικού από την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς για τους Κυβερνώντες- τους πρώτους διδάξαντες τις καταλήψεις- έρχονται σιγά- σιγά μπροστά τους οι ανευθυνότητες του παρελθόντος Και θα μου πείτε πως πάντα, όλες οι Κυβερνήσεις, είχαν στις προτεραιότητές τους τον έλεγχο και τη χειραγώγηση της Παιδείας με μοχλό πίεσης τον εκάστοτε υπουργό.