espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 4:42:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο τουρκικός εθνικισμός είναι ο νικητής των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία. Κερδισμένος είναι και ο αυταρχισμός. Χαμένη είναι η δημοκρατία, τόσο προεκλογικά (ο Ερντογάν ελέγχει το 90% των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία αφιέρωσαν συνολικά στους αντιπάλους του λιγότερο από το έν.
Τον Ιανουάριο του 2017 και έχοντας μόλις λίγες ημέρες αναλάβει καθήκοντα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραφε ένα προεδρικό διάταγμα με το οποίο απαγόρευε επ' αόριστον την είσοδο στη χώρα υπηκόων από Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την αποχώρηση της Σούζαν Θόρντον, αξιωματούχου της διπλωματικής υπηρεσίας υπεύθυνης για την Ασία εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την Κίνα και την Βόρεια Κορέα.

Η Σούζαν Θόρντον αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης στο τέλος του Ιουλίου.

Ο στρατός της Ιορδανίας, ξεκίνησε τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε χιλιάδες σύρους πρόσφυγες, που αναζήτησαν καταφύγιο στα συρο-ιορδανική σύνορα, όταν ο στρατός του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, εξαπέλυσε επίθεση στην νότια Συρία.
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 22:50

Πρόστιμο από τη FIFA στη Ρωσία

Η FIFA ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 10.000 ελβετικών φράγκων στην οικοδέσποινα του μουντιάλ Ρωσία γιατί οι οπαδοί της ανάρτησαν πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο στην ήττα με 3-0 από την Ουρουγουάη στη φάση των ομίλων.
Ένας ακόμη μεξικανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε την Παρασκευή στην πολιτεία Κιντάνα Ρο, σύμφωνα με σχετική εισαγγελική ανακοίνωση.

Ο Χοσέ Γκουανταλούπε Τσαν, 35 ετών, βρισκόταν σε μπαρ όταν δέχθηκε επίθεση. «Ο θάνατός του προήλθε από τραύματα από σφαίρες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Θετικό για την Ελλάδα το ισοζύγιο της συμφωνίας με Γερμανία – Ισπανία, τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέα ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν το Σάββατο σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, για να ζητήσουν κυρίως την άμεση επανένωση των παιδιών με τους γονείς τους που έχουν συλληφθεί ως παράνομοι μετανάστες στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα.
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα, όταν ταξί «καρφώθηκε» σε βιτρίνα καταστήματος στο κέντρο της πόλης, έπειτα από σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο.





«Πολύ θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, τη διατήρηση του σημερινού ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου , όπου επρόκειτο να αυξηθεί στο 24%, όπως ισχύει σ΄όλη την υπόλοιπη χώρα.