espa pkm

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026, 5:12:20 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σκληρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας τον ως τον «πρωθυπουργό της βίας και ανομίας» ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στη χώρα.

«Θα πρέπει να μειωθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ, με τρόπο τέτοιο που να ωφελούνται όλοι οι πολίτες και κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά» τονίζει, σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταικούρας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση, έχοντας δεσμευτεί τόσο στην 4η αξιολόγηση όσο και στο δήθεν αναπτυξιακό σχέδιό της ότι θα διατηρήσει μακροπρόθεσμα σταθερό τον ΕΝΦΙΑ στα σημερινά υψηλά επίπεδα, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αυτός να καταβάλλεται σε περισσότερες δόσεις.

Τις προσπάθειες του Πατριαρχείου για τη θετική επίλυση της εκκλησιαστικής πτυχής των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος με ανάρτησή του στο twitter στη συνάντησή του, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε και πάλι ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η Ιταλία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό. Θα εργασθούμε για να ευαισθητοποιήσουμε τις γειτονικές χώρες», δήλωσε.
Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Οι στρατιώτες απέτρεψαν μια απόπειρα εισβολής (…) από δύο “τρομοκράτες” οι οποίο προκάλεσαν ζημιές στο τείχος ασφαλείας και ήταν οπλισμένοι με ένα τσεκούρι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Περίπου χίλιοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους δύο τελευταίους μεγάλους αυτοσχέδιους καταυλισμούς μεταναστών στο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά μια παρόμοια επιχείρηση βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

«Εννιακόσια εβδομήντα τρία πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει πολλούς υπαίθριους καταυλισμούς στο κανάλι Σεν Μαρτέν (10ο διαμέρισμα) και στην Πορτ ντε Πουασονιέρ (18ο διαμέρισμα) οδηγήθηκαν σε δομές στέγασης» εκ των οποίων «58 ευάλωτα πρόσωπα (ζευγάρια, μεμονωμένες γυναίκες, οικογένειες, ασυνόδευτοι ανήλικοι)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία της περιοχής.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συζητήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Μέι.
Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών εξάρθρωσε το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.
Θέση υπέρ των αδειών στο πρώην ηγετικό στέλεχος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας, και κατά των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών που χορήγησαν -ως πρόεδροι των αρμοδίων Συμβουλίων - τις άδειες, έλαβαν 67 αντιπρόσωποι σύνεδροι στο 49ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Το πατριωτικό χρέος για την εύρεση των οστών όλων των πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940-1941 συνεχίζεται. Ομάδα ειδικών προχωρά στην αναζήτηση και εκταφή των πεσόντων στη Βόρεια Ηπειρο, μια επίπονη εργασία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο όταν και βρέθηκε ο ομαδικός τάφος στα Στενά της Κλεισούρας ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί – εκταφεί τα οστά 420 μαχητών.