espa pkm

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026, 5:00:10 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ομάδα νεαρών, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με βόμβες μολότοφ, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας Κέρστι Καλιουλάιντ, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Πρόεδρος της Εσθονίας το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια έγινε η επίσημη Τελετή Υποδοχής της στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Ομάδα νεαρών, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με βόμβες μολότοφ, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι ηγέτες των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Σόφια να ακολουθήσουν «ενιαία προσέγγιση» στην προσπάθεια να διατηρηθεί σε ισχύ η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις HΠΑ από αυτήν, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

Ένας διαβόητος σουνίτης εξτρεμιστής, που καταζητείτο για τις δολοφονίες 100 και πλέον ανθρώπων, σκοτώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με στρατιωτικούς στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο Σαλμάν Μπαντένι σκοτώθηκε σε μάχη με άνδρες των πακιστανικών ένοπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια μιας εφόδου στο χωριό Κιλί Αλμάς, κοντά στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κτήνη» ορισμένους παράτυπους μετανάστες την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις λεγόμενες πόλεις-καταφύγια και το μεταναστευτικό, αναφερόμενος ιδίως στα μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13).

Οκτώ αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην Κολομβία, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού στην επαρχία Πουτουμάγιο, η οποία γειτονεύει με τον Ισημερινό, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Σε δέσμευση 956 κιλών τυριών, προχώρησαν ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου σε ψυκτική αποθήκη του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν διάφορα τριμμένα τυριά για πίτσες σε ατομικές συσκευασίες των δύο κιλών, συνολικού βάρους 956 κιλών.

Η Bloode, η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα, υλοποιεί καμπάνια ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία, με τίτλο #κάτιμικρόγιακάτιμεγάλο. Η καμπάνια υλοποιείται στο πλαίσιο ενίσχυσης των δράσεων της κοινότητας για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την αιμοδοσία, στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών και στην οικονομική στήριξη του έργου της ομάδας Bloode.

Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, όπως η διαχείριση του αναπνευστικού και ο σακχαρώδης διαβήτης, η έννοια της αυτοφροντίδας, η σημασία του εμβολιασμού, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό φαρμακείο στο πλαίσιο της νέας κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας, θα αποτελέσουν αντικείμενα συζήτησης στο 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν.