Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 8:06:45 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 15:39

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα Ριπάς

pinelisΕδώ και πολλές μέρες απεργούν οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής» και πολλών άλλων επιχειρήσεων στη χώρα, αλλά στα ΜΜΕ «τσιμουδιά»…
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 15:17

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα Ριπάς

pinelisΤο πολυτεχνείο ζει, μας εμπνέει και μας δεσμεύει. 38 χρόνια μετά, σήμερα είναι πιο ζωντανό το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό περιεχόμενό του. Η ιστορία του αντιδικτατορικού αγώνα, δεν είναι μονάχα πηγή έμπνευσης μα και σημαντικών διδαγμάτων.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:17

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα Ριπάς

pinelisΕπανέρχεται  το «βολές κατά ριπάς» για… τεχνικούς λόγους.
Αυτό που εκφράστηκε μαζικά στις παρελάσεις, είναι η λαϊκή αντίθεση στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, και κεφαλαίου και στις  πρόσφατες αποφάσεις των συνόδων της ΕΕ από τις οποίες θα προκύψουν νέα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση, την συντριβή και στην απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες. Αυτό είναι το κύριο. Το ότι ματαιώθηκαν παρελάσεις είναι το δευτερεύον.
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 16:20

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelisΟι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Τη στρατηγική αυτή, που οδήγησε σε αυτά τα μέτρα, δηλαδή της «ανάπτυξης», της «ανταγωνιστικότητας», των κατευθύνσεων του Μάαστριχτ, του κοινωνικού εταιρισμού, την υπηρέτησαν πιστά η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΕ και οι - πλην της ΔΑΣ - παρατάξεις στην ΠΟΕ - ΟΤΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου.
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 00:11

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelisΟ όρος μετανάστευση (migration) τόσο κατά τις κοινωνικές επιστήμες, όσο και κατά το διεθνές δίκαιο, αναφέρεται, όσον αφορά τους ανθρώπους, στη μετακίνησή τους που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες.
Ο κυριότερος είναι για λόγους επιβίωσης. Όταν ο τόπος που γεννήθηκες  δεν σου προσφέρει εκείνα που χρειάζεσαι για να ζήσεις μια ζωή υποφερτή, αναγκάζεσαι να την αναζητήσεις αλλού.
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:23

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelisΜερικούς τους ενοχλεί γιατί, λένε,  παραβιάζουμε νόμους του κράτους όταν λέμε «δεν πληρώνουμε τα χαράτσια». Δεν τους ενοχλεί που οι αστικές κυβερνήσεις είναι οι πρώτες που δεν εφαρμόζουν  νόμους του κράτους με πρώτο τον πρώτο νόμο, το Σύνταγμα, τον καταστατικό χάρτη της χώρας που αυτοί ψήφισαν, ή τους εφαρμόζουν κατά το δοκούν.
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:27

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelis«Λαμβάνω την τιμή να αναφέρω: Έφεδρος δημόσιος υπάλληλος, προσεχώς απολυόμενος». Έτσι θα αναφέρονται στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα μπαίνουν στην «εργασιακή εφεδρεία»!!!
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 22:34

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelis«…Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη (η εθνική ανεξαρτησία) με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού, αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. …για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο βιοτέχνης, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα, ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες….» (Από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974).
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 18:42

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelisΑιχμές

Οργίστηκε η κ. Διαμαντοπούλου και από το κοινοβουλευτικό βήμα της Βουλής «κατακεραύνωσε» το ΚΚΕ.
***
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 18:01

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΗ Μυρσίνη Λοίζου, κόρη του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Λοίζου, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει να εκτελείται στις συγκεντρώσεις και γενικά στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε».
«Όπως αποδείχθηκε, δεν ήσασταν ποτέ με το μέρος του λαού. Είστε υπεύθυνοι για την πιο  βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ο τόπος» αναφέρει μεταξύ άλλων   η Μυρσίνη στην επιστολή της.
Μπράβο Μυρσίνη μας, άξιο τέκνο του αγαπημένου συντρόφου μας, του αξέχαστου Μάνου Λοίζου που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας.