Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 7:34:27 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:31

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelisΣτην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Πέμπτης 8 Ιούλη 2010 έχει μια φωτογραφία του κ. Λομβέρδου, που τον δείχνει να κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, με την παρακάτω λεζάντα:  «Τρόικα εκεί; Εντάξει πέρασε! (το ασφαλιστικό)». Το σχολιάζω γιατί ήταν πολύ έξυπνο και μου άρεσε.
pinelisΌσοι βουλευτές ψήφισαν το «Μνημόνιο» (μάλιστα, όπως αποδείχθηκε,  σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν να το διαβάσουν), θα γραφούν με το πιο μελανά, κεφαλαία  γράμματα, στη μαύρη Βίβλο των εχθρών του λαϊκού κινήματος και της κατεδάφισης δικαιωμάτων και κατακτήσεών του, μετά από αγώνες δεκαετιών.
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:36

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelis«Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που πήραμε σήμερα, θα ήμασταν σε απόλυτο αδιέξοδο. Τα μέτρα πονάνε και πρώτος απ’ όλους πονάω εγώ» (Α. Γ. Παπανδρέου).
Π
«Πονάει», λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, αλλά παράλληλα δηλώνει ικανοποιημένος και υπερήφανος!!!   Γιατί τα μέτρα θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο…
Π

pinelisΤο πολυνομοσχέδιο για τα ζητήματα της εκπαίδευσης που κατέθεσε η κυβέρνηση εντάσσεται στους συνολικότερους σχεδιασμούς που παίρνει το κεφάλαιο συνολικά στην ΕΕ και σε κάθε χώρα – μέλος. Τσακίζουν μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, απαξιώνουν τη μόρφωση, εκμηδενίζουν τα πτυχία, γενικεύουν την αμορφωσιά σε όλη την κλίμακα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Χτυπούν τον ενιαίο χαρακτήρα  που συνεχίζει να έχει αυτή η ταξική εκπαίδευση ακόμη στην Ελλάδα. Ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις παντού σε κάθε βαθμίδα, δημιουργώντας και νέα πεδία για επιχειρηματικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα οι γονείς να ξοδεύουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. (Γεια σας περήφανα νιάτα!).

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 14:23

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelisΖήμενς -  Μήζε-ν-ς. Είδατε πόσο εύκολο είναι; Με ένα απλό αναγραμματισμό. Έστω και ανορθόγραφο.
Π
Πως το είπε ο Καίσαρας; Να είναι και να φαίνεται τίμια. Και γέλασε στην αρχαία Ρώμη το χείλι του κάθε πικραμένου.
Π
Οργίζονται και σοκάρονται, λέει, στο ΠΑΣΟΚ από την ομολογία Μαντέλη.  Κάνουν σαν «απατημένοι σύζυγοι» που τα μαθαίνουν τελευταίοι…
pinelisΤεράστια και συγκλονιστική η πανελλαδική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Μια κόκκινη λαοσύναξη που έπνιξαν, στην κυριολεξία, τα κανάλια εκτός από την δημόσια ΕΡΤ  που ήταν υποχρεωμένη …κάτι να δείξει.
Π
Και με την παρουσία και χαιρετισμούς εκπροσώπων αδελφών κομμάτων και με μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο. Δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα έστειλαν αγωνιστικά μηνύματα, ότι η μόνη προοπτική για τους λαούς, είναι η πάλη για τη ρήξη με τη στρατηγική του κεφαλαίου και η ανατροπή του καπιταλισμού.
pinelisΤο στέλεχος της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστας Πινέλης, παρουσίασε στη συνέλευση της ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς την κάθετη αντίθεση του κόμματός του στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», τονίζοντας:
«Το όνομα του Καλλικράτη λοιπόν, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στην νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης που, όπως ισχυρίζεται, θα αποτελέσει το «θεσμικό κλειδί» για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας προσανατολίζοντας τις κρατικές δομές και λειτουργίες στις ανάγκες «της πράσινης ανάπτυξης»…
pinelisΣτην κυρά μάνα μας μην δίνετε βοήθεια
Ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
Γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
Κι όταν φωνάζουν θα τους λέει αληταρά…
Λέγκω, Λέγκω μάνα, πάψε να με τυραννάς,
Λέγκω, Λέγκω μάνα, πάψε να με κυβερνάς!
(Απ’ το τραγούδι Λέγκω-Ελλάδα του Γ. Μαρκόπουλου)  
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:38

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelisΠως το έγραψε ο «Γραμματοκομιστής» στη στήλη της εφημερίδας μας «Γράμματα και…κορώνες»; «Με τη μπόρα τα βγάζουμε, με την μαυρίλα τα μπάζουμε, τι έχουν τα έρμα και δεν στρίβουν αριστερά»;
Συναγωνιστή «γραμματοκομιστή». Απ’ τα γεννοφάσκια τους τα έμαθαν να μην πηγαίνουν αριστερά, αλλά απ’ την… άλλη μεριά. Τα έχουν «ψήσει» ότι αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος και μόνο εκεί θα βρουν τροφή για να φάνε. Ύστερα γυρνάνε στην ίδια «στρούγκα», τα’ αρμέγουν και πάλι απ’ την αρχή. Είναι επιστήμονες σ’ αυτά. Και όπως όλοι ξέρουμε «έξις δευτέρα φύσις».  Για να αλλάξει αυτό, «θέλει δουλειά πολύ». Για το λόγο αυτό μπορεί να μας ρίχνετε ευθύνες. Ότι δεν κάνουμε ή δεν έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε όση δουλειά είναι απαραίτητη με τις σημερινές δύσκολες συνθήκες…
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 06:15

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

«Μια φορά κι ένα καιρό, στον τόπο ετούτο το μικρό, ζούσαν κάτι φουκαράδες, οι ραγιάδες». Ο πληθυσμός τους είχε ήδη ελαττωθεί από τις σφαγές, το παιδομάζωμα και τους εξισλαμισμούς. Εκτός από λίγες προνομιούχες οικογένειες, οι περισσότεροι Έλληνες ήταν ακτήμονες. Διατήρησαν βέβαια το δικαίωμα να καλλιεργούν τη γη τους σαν δουλοπάροικοι και να καρπούνται τα υπόλοιπα μετά τη αφαίρεση των διαφόρων φόρων που τους έπαιρναν οι Τούρκοι δυνάστες Αγάς και Μπέης, οι Κοτζαμπάσηδες, ο ανώτερος κλήρος και τα μοναστήρια στους οποίους οι Τούρκοι είχαν παραχωρήσει εξουσία. Έρχονταν λοιπόν ο φορατζής, ο Δεσπότης, ο κοτζάμπασης, ο Τσορμπατζής κι έπαιρναν τον ιδρώτα των φτωχών ραγιάδων που ζούσαν βασανισμένοι μέσα στην εξαθλίωση.