Quantcast
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 9:56:29 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

pinelisΗ εργατική Πρωτομαγιά, είναι η κορυφαία εκδήλωση της εργατικής τάξης. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγώνες, τις θυσίες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας παράλληλα αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου, που ζουν τη νέα καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 12:53

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΗ συντρόφισσά μας Αλεξάνδρα Ιακωβίδου έφυγε από κοντά μας, μόλις στα 25 της χρόνια χτυπημένη από την επάρατη αρρώστια.  Στη σύντομη ζωή της πρόλαβε να έχει μια μεγάλη δράση και συμμετοχή σε αγώνες, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του φοιτητικού κινήματος. Αγαπημένη μας συντροφούλα θα σε θυμόμαστε πάντα με ξεχωριστή αγάπη. Θα περιμένουμε, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, να προβάλεις σε ένα παράθυρο του «Υπέρτατου άνω» για να μας χαμογελάσεις, να μας δώσεις κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος του καπιταλισμού, για το κτίσιμο ενός δίκαιου, ανθρώπινου νέου κόσμου.
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 13:44

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΗ Διοίκηση του Δήμου και των Παιδικών Σταθμών να αφήσουν τις αοριστολογίες, τύπου «αστήρικτες οι καταγγελίες»  και τους αναθεματισμούς, τους  υπερθεματισμούς, τους χαρακτηρισμούς και τις μη σοβαρές δικαιολογίες του τύπου «το κρέας είναι ανθυγιεινό» και «το ψάρι προκαλεί αλλεργία». Οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κιλκίς, που βεβαίως δεν έχουν καμιά   ευθύνη, ξέρουν, όπως ξέρουν και οι γονείς των μικρών παιδιών. Επειδή δηλαδή δεν μιλάνε και δεν διαμαρτύρονται; Γενικώς δεν μιλάει και δεν διαμαρτύρεται ο κόσμος και για πιο σοβαρά προβλήματα.
pinelisΕίναι γνωστό, ότι με διάφορες αποφάσεις και νόμους των κυβερνήσεων, οι δημόσιοι δωρεάν κρατικοί παιδικοί σταθμοί περιήλθαν στους δήμους, με αποτέλεσμα αυτοί σήμερα να λειτουργούν σε ανταποδοτική βάση σε βάρος των γονέων και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτούς.
pinelisΧρησιμοποιώ τον ίδιο τίτλο με την ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ν. Κιλκίς για την πανελλαδική απεργία της 23/2/2011. την γεμάτη αγωνιστικές κορώνες. Λες και όπου να είναι ξεκινούν την επανάσταση.
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 19:09

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΞεπουλήστε βουνά, δάση, παραλίες, νησιά, ότι έχει απομείνει σ’ αυτόν τον τόπο και αποτελεί περιουσία του λαού για να κατεβάσετε το χρέος σας και να χρωστάτε μόνο…300 δις. ευρώ! Αυτά μας λέει η Τρόικα. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Έχουν ξεσαλώσει.
pinelisΗ 2 Φλεβάρη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. «Μαύρη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για το περιβάλλον στη χώρα μας. Γιατί ακόμη και οι 10 σημαντικότεροι υγρότοποι που καλύπτονται από τη Συνθήκη Ραμσάρ από το 1974, παραμένουν απροστάτευτοι εδώ και 10ετίες, ενώ οι 7 από αυτούς κινδυνεύουν ή βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Πρόκειται για την Κορώνεια, τη Βιστωνίδα, το Δέλτα του Νέστου, τη Βόλβη, το Δέλτα του Αξιού, τον Αμβρακικό, τις Λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Κοτυχίου.
pinelisΣε λίγες μέρες  συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ημέρα (3/2/2009) που έφυγε απ’ τη ζωή αδόκητα και άδικα ο αγαπημένος Πρόεδρος Γιώργος Παντελάκης ο μεγαλύτερος παράγοντας που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ και ένας από του μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού καλύτερους του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 19:36

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelisΚοπρίτες, Πιτσικόκοι, Κολλητήρια χρόνια πολλά, καλή χρονιά (πούντη;)
Ο Πάγκαλος με την καλλιέπεια του λόγου που τον διακρίνει μίλησε υβριστικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να προωθήσει το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Λασπολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους , που διόρισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (κύρια) και της ΝΔ, επιχειρώντας να κτίσουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά πολιτική πελατεία.
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 17:46

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelis«Με το ανάλογο κέρδος, το κεφάλαιο γίνεται θαρραλέο, με 10% γίνεται σίγουρο και μπορεί να ριχτεί παντού, με 20% ζωηρεύει, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% ποδοπατά κάθε ανθρώπινο νόμο και με 300%, δεν υπάρχει έγκλημα που δε ριψοκινδυνεύει να το κάνει ακόμα και με τον κίνδυνο της καρμανιόλας».
(Κ. Μαρξ «Κεφάλαιο», τόμος 1ος σελ. 788).