Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:26:12 πμ
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 12:00

Μία νίκη και μία ήττα για τις Κορασίδες και τις Παγκορασίδες του Αλέξανδρου Αξιούπολης

  • Αγωνιστικό τμήμα Κορασίδων Κ18

Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ18) της Ένωσης ΕΣΠΕΜ Γ΄όμιλος / Β΄ΓΥΡΟΣ

ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης vs Αίας Κιλκίς 3-0 σετ (25-19, 25-17, 25-20)

 

Η ομάδα μας νίκησε με καθαρό σκορ 3-0 σετ και τον Αίαντα Κιλκίς. Επτά αγώνες επτά νίκες. Πρώτοι στον όμιλο μας και οδεύουμε σιγά-σιγά στον στόχο μας για συμμετοχή στο Final Four!!!

Η ομάδα μας γνωρίζοντας την κρισιμότητα του αγώνα, έπαιξε πολύ έξυπνα, μεθοδικά και ακολούθησε πιστά το προσχεδιασμένο πλάνο που σχεδιάστηκε από την ανάλυση του παιχνιδιού του πρώτου γύρου. Κατόρθωσε με την τακτική της  να αιφνιδιάσει την αντίπαλη ομάδα και να την αναγκάσει να παίζει μόνο άμυνα μη μπορώντας να οργανώσει την πολύ καλή επίθεση της. Το Μπλοκ-Άμυνα λειτούργησε πολύ καλά και μας έδωσε πόντους ψυχολογίας κυρίως στο 3ο σετ.

Αγωνιστικά, στο 1ο σετ και μετά του πρώτους διερευνιτικούς έξι πόντους όπου η ομάδα του Αίαντα ήταν μπροστά στο σκορ, άρχισε η ομάδα μας να πιάνει ρυθμό και να εφαρμόζει κατά γράμμα το σχέδιο της. Με την συγκεκριμένη πιεστική τακτική στο ΣΕΡΒΙΣ μας που μας έδωσε πολλούς άσσους, καθώς και τις κόντρα μπάλες (αντεπιθέσεις) που τελειώναμε τις φάσεις, κατορθώσαμε πολύ εύκολα να προηγηθούμε στο σκορ με 22-12 και να κερδίσουμε το σετ με 25-19.  

Στο 2ο σετ με τα κοντρόλ ΣΕΡΒΙΣ σε συγκεκριμένες Ζώνες, αναγκάσαμε την αντίπαλη ομάδα να κάνει αρκετά λάθη, και το σκορ γρήγορα να γίνει 6-0 υπέρ μας και 13-7 στην συνέχεια. Στις αντεπιθέσεις μας παίζοντας γρήγορο βόλεϊ ανοίξαμε το αντίπαλο μπλοκ με αποτέλεσμα οι επιθέσεις μας να γίνονται κατά το πλείστο με μονό μπλοκ. Ελέγχοντας και διατηρώντας την διαφορά που είχαμε κερδίσαμε εύκολα και το 2ο σετ με 25-17.

 Στο 3ο σετ η απρόσμενη χαλαρότητα, μας ανάγκασε να κυνηγάμε το σκορ μέχρι το 18-20. Στο σημείο εκείνο η ομάδα μας διορθώνοντας τα λάθη της κατόρθωσε με υπομονή και αποφασιστικότητα και δείχνοντας χαρακτήρα με ένα σερί πόντων 7-0 να πάρει τελικά το σετ με 25-20 και παράλληλα την νίκη.

 Σύνθεση ομάδας  ΑΣ Αλένδρος Αξιούπολης: (Χατζηγεωργιάδης Σταύρος): Τέφα Μαρία, Παντηρμά Κατερίνα, Παπασταϊκούδη Εύα, Παπά Μαρία, Νίτση Αντωνία, Τσόνογλου Χρυσή, Τέφα Μελίνα, Θεολόγου Αθανασία, Μπακαρτζάκη Αθανασία, Τσάφα Μαρία, Βύσια Ελένη, Πατρικίου Ελένη. Παντηρμά Ξανθή, ζηλελίδου Θεοδώρα.

Σύνθεση ομάδας Αίας Κιλκίς: (Τάνια Σακαλάκη): Σαμολαδά Βασιλική, Κυριάκου Κων/να, Παυλίδου Αλεξ., Φαχουρίδου Δέσποινα, Μπόσκου Αναστ., Στεφανίδου ΣΤ., Κακουλίδου Νικ., Σβέρκου Ελένη, Χατζηπαραδείση Δημ., Παπαδοπούλου Έλενα, Ανδρεανίδου Παρασκ.

 

  • Αγωνιστικό τμήμα Παγκορασίδων Κ16

Με ελλείψεις στην σύνθεση της η ομάδα των Παγκορασίδων μας έχασε πολύ εύκολα με 3-0 σετ από τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών που βαθμολογικά βρίσκεται στην 4η θέση σε σύνολο 10 ομάδων του ομίλου της.

Σύνθεση ομάδας. (Σταύρος Χατζηγεωργιάδης):  Παντηρμά Ξανθή, Τέφα Μελίνα, Θεολόγου Αθανασία, Τσακαλίδου Άννα, Μπούρα Ραφαηλία, Τερζίδου Εβίτα , Δαμακούδη Αλεξάνδρα, Βάτσου Χρύσα, Κοντοπούλου Κατερίνα, Ρουκούδη Λαμπρινή.

ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης