Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 6:13:47 μμ
Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 23:34

Πριν από 65 χρόνια. Ολυμπιακός Πολυκάστρου: Η ομάδα των τίτλων

Ολυμπιακός Πολυκάστρου: Διακρίνονται όρθιοι: 1 Βασίλης Γ. Γεωργιάδης (Βόϊντοφ), 2 Ιωακείμ Ι. Γιακουμάκος(Κίμος), 3 Αλέξανδρος Π. Βασιλειάδης (ο οποίος είχε τραγικό τέλος που αναλύουμε σε παλαιότερο κείμενο), 4 Αθανάσιος Ι. Καπνόπουλος(παράγων της ομάδος και επι χρόνια γραμματέας της κοινότητας), 5 Επαμεινώνδας Κοσμίδης (Νώντας), 6 Γεώργιος Λ. Σταυρόπουλος, 7 Δικαίος Φ. Βασιλειάδης(παλαιός ποδοσφαιριστής και γραμματεας της κοινότητας Λιμνοτόπου σήμερα 93 ετών), 8 Κωνσταντίνος Κατίδης (Κόκιας).

Καθήμενοι: 9 Θεόδωρος Π. Παπαδάκης, 10 Χρυσόστομος Τζανίδης, 11 Δημήτρης Ι.Τυφούδης(Τουκαρίκας), 12 Νικόλαος Ι. Τυφούδης (ο αρχηγός της ομάδας) 13 Λάκης Ζαφείρης (2ος τερματοφύλακας και επί σειρά ετών είχε την φροντίδα των Βρετανικών Κοιμητηρίων) 14 Κωνσταντίνος Μπουσμπούκης (μαζί με τον Χρ. Τζανίδη και τον Κυριάκο Φάκα ήταν τα 3 παλικάρια του Λιμνοτόπου που έχυσαν πολύ ιδρώτα και έδωσαν επικές μάχες για την δόξα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου)

Ήταν εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 50 του προηγούμενου αιώνα, όταν η ομάδα-θρύλος, ο Ολυμπιακός Πολυκάστρου, κατακτούσε κύπελλα και πρωταθλήματα στο νομό Κιλκίς.
Τα παιδιά - ποδοσφαιριστές ήταν όλα αγροτόπαιδα και απ τη δουλειά κατευθείαν στο γήπεδο εκεί στο κέντρο του Πολυκάστρου,απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα και τον Ι.Ν.της Αγίας Τριάδος.
Σπουδαίες ομάδες-αντίπαλοι ήταν, ο Εθνικός Αξιούπολης, ο Άρης και το Παϊκο Γουμένισσας , ο Απόλλων Ευρωπού, ο Κεραυνός Ποντοηράκλειας ομάδες του σημερινού Δήμου Παιονίας και απο την πλευρά του Κιλκίς οι 3 ομάδες της πόλης, Άρης, ΆΕΚ και Μ. Αλέξανδρος, ακόμη αξιόλογες ομάδες ήταν η Δόξα Χέρσου ο Μακεδονικός Δροσάτου, ο Άρης Αγ. Παντελεήμωνα και πολλές άλλες.
Η φωτογραφία είναι του 1957, πριν 65 χρόνια, από φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου με την ομάδα (στρατιωτική) του Γ΄Σώματος Στρατού και είναι από το αρχείο του Δικαίου Βασιλειάδη.
Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2001, στην εφημερίδα "Επίκαιρα" που εξέδιδε ο αγαπητός φίλος Γιάννης Αθ. Γιαννακούλης.
Βασίλης Αθανασιάδης