Η επίσημη ώρα έναρξης του Drift Day ήταν στις 18:00, και είμασταν εκεί στην ώρα μας. Όταν παρκάραμε και κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο, ο αέρας μύριζε ήδη λιωμένο λάστιχο. Σε συνδυασμό με τα κάρβουνα που άναβαν για να φιλοξενήσουν τα αμέτρητα ψητά στη σχάρα, η όλη ατμόσφαιρα σε προδιέθετε για το πόσο ωραία θα περάσεις στην πίστα!

Πλήθος θεατών και τα αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους ήταν ήδη εκεί, οι μεν να απολαύσουν το θέαμα και οι δε να κάνουν τους πρώτους αναγνωριστικούς τους γύρους. Σταθήκαμε τυχεροί καθώς στην πίστα βρέθηκε και η σχολή “SXS Drift School”, η οποία προσέδωσε μια πιο επαγγελματική χροιά στην ημέρα.


Φορέσαμε τα γιλέκα ασφαλείας που διαθέτει η πίστα και πλησιάσαμε τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου και ξεκινήσαμε να φωτογραφίζουμε και να βιντεοσκοπούμε τα γεμάτα αδρεναλίνη περάσματα.


Ο Γιάννης ήταν εκεί στο σημείο εκκίνησης και έδινε σήμα στους οδηγούς να ξεκινήσουν το γύρο τους. Εμείς ενώ λαμβάνουμε ήδη τα στιγμιότυπά μας, αναζητούμε ταυτόχρονα έναν τρόπο για να βγάλουμε διαφορετικά πλάνα. Σκεφτόμαστε πως μπορούμε να σταθούμε στο μέσο της πίστας, αλλά δεν επιτρέπεται για λόγους ασφάλειας. Σκεφτήκαμε να δώσουμε την 360ο κάμερά μας σε κάποιον από τους συνοδηγούς των αυτοκινήτων. Ρωτήσαμε λοιπόν το Γιάννη, και στο μίνι συμβούλιο που ακολούθησε αποφασίσαμε τελικά να μπει ένας από εμάς, στο αυτοκίνητο.
Συμφωνήσαμε με την ομάδα της SXS Drift School να μας φιλοξενήσουν στη θέση του συνοδηγού, ώστε να λάβουμε τα επιθυμητά πλάνα. Τρέξαμε να φορέσουμε τη μπαλακλάβα και το κράνος και περιμέναμε υπομονετικά το αυτοκίνητο το οποίο θα μας φιλοξενούσε.
Οδηγός μας τελικά ήταν η Υβόννη, μία νεαρή αλλά ταυτόχρονα πολύ έμπειρη οδηγός που είναι μέλος της σχολής. Σταμάτησε στα πιτς και επιβιβαστήκαμε. Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν την εμπειρία που ζει κάποιος όταν επιβαίνει σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ρυθμισμένο και “αδυνατισμένο” κατάλληλα για να μπορεί εντυπωσιακά να πλαγιολισθαίνει. Τα πλάνα εντυπωσιακά, η εμπειρία απίστευτη.


Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία Γιάννη, ευχαριστούμε για τη βόλτα SXS Drift School.



