Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 7:58:21 μμ
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 20:02

Στην Πεσκάρα για τους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 ο Γιάννης Κορακίδης

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 στη σφυροβολία Γιάννης Κορακιδης και η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ20 στη δισκοβολία Αρετή Φιλιππίδου, βρίσκονται από την Παρασκευή στην Πεσκάρα, ώστε να συμμετάσχουν στους Αγώνες Μεσογειακών Χωρών.

 

Μαζί τους ταξίδεψε ο προπονητής Δάκης Φιλιππίδης και ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος.

Βρισκόμαστε ουσιαστικά εκτός σεζόν, αλλά ο ΣΕΓΑΣ ήθελε να στείλει αντιπροσωπευτικά δύο Έλληνες αθλητές στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου η πόλη της Ιταλίας. Η απόφαση ήταν για τους δύο νεαρούς που πέτυχαν τη μεγάλη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που έγινε στο Κάλι της Κολομβίας.

Ο Γιάννης Κορακίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία και η Αρετή Φιλιππίδου το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία.

Οι δύο αθλητές συνέχισαν τις προπονήσεις αυτή την εποχή για να πάρουν μέρος στους αγώνες στη γειτονική χώρα. Μετά τον αγώνα αυτό ουσιαστικά ολοκληρώνεται η σεζόν για τους δύο πρωταθλητές που προχώρησαν και σε σημαντικές αλλαγές.

Η Αρετή Φιλιππίδου που ήρθε από τις ΗΠΑ θα μείνει στην Ελλάδα και ο Γιάννης Κορακίδης αφήνει το Κιλκίς για την Αθήνα και θα συνεχίσει με προπονητή τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.