Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 9:41:42 πμ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 17:48

Στο Γκραν πρι στίβου “Δαβιτζόγλεια” πρώτη με ρεκόρ η Σπ. Μηναρετζή

Σημαντικές επιτυχίες για το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, επιφύλασσε το ελληνικό γκραν πρι της σειρά του 2010, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο της Καβάλας με διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Καβάλας, το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, με την επωνυμία «Δαβιτζόγλεια» και που ήταν  αφιερωμένο στον Καβαλιώτη πρωταθλητή της σφυροβολίας Ευθύμη Δαβίτζογλου, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Η δεκατριάχρονη Σπυριδούλα Μηναρετζή μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα των 60 μέτρων της κατηγορίας των παγκορασίδων σημειώνοντας με 8''51 νέα ατομική επίδοση (είχε 8''80 από πέρυσι) και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι φέτος είναι η ταχύτερη σπρίντερ στην κατηγορία της σε όλη την Ελλάδα.
Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η άλλη μικρή σπρίντερ του ΓΑΣ Κιλκίς η επίσης δεκατριάχρονη Δήμητρα Γεωργιάδου που με 8''91 κατέκτησε την 8η θέση στην κούρα των 60 μέτρων καταρρίπτοντας την ατομική της επίδοση που ήταν 9''45 από το 2009.
Οι δύο μικρές σπρίντερ γυμνάζονται με τον προπονητή Κώστα Μηναρετζή και θεωρούνται από τους ειδικούς μεγάλα ταλέντα που αν εξελιχθούν φυσιολογικά θα φέρουν μεγάλες επιτυχίες στον κιλκισιώτικο αθλητισμό στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Στο διαγωνιστικό μέρος των αγώνων ακόμη ένας σπρίντερ του ΓΑΣΚ έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μιχαλόπουλο που με 11''49 κατέκτησε την 8η θέση στα 100 μ των Ανδρών και ήταν ο πρώτος παίδας του αγωνίσματος υπερισχύοντας σημαντικών αθλητών του αγωνίσματος. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι το 11''49 του Μιχαλόπουλου σημειώθηκε με αντίθετο άνεμο 2,7 μ/δ είναι εύκολα αντιληπτό ότι ο αθλητής του Κώστα Μηναρετζή μπορεί να "βλέπει" πολύ ψηλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του.