Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:43:53 μμ
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:24

Το Kinesis Gym στην Βαρκελώνη

Επέστρεψε το Kinesis Gym από το 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε της Kyokushin Union στην Βαρκελώνη. Μαζί με τον Α.Σ. Καράτε Π. Αγιονερίου ¨ Ο Σωκράτης¨ και τον Α.Σ. Αλέξανδρο Λαμίας εκπροσώπησαν την Hellenic Kyokushin Union. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Kyokushin κατέκτησε αθλητής 3η θέση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο αθλητής Σταύρος Άσσερ μετά από μια σκληρή μάχη με τον Ρώσο Πρωταθλητή προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί συνάντησε τον Ρουμάνο Παγκόσμιο Πρωταθλητή και μετά από τρείς παρατάσεις δέχτηκε ένα αντικανονικό χτύπημα που δεν δόθηκε από τους κριτές και έτσι έπρεπε να εγκαταλείψει και έχασε την πρόκριση στον τελικό όπου τελικά ο Ρουμάνος κέρδισε την πρώτη θέση.
Οι άλλοι δύο αθλητές της αποστολής ο Μπακόλας Δημήτρης και ο Μπογιατζάκης Σωτήρης κατάφεραν να μπουν στην οχτάδα. Ο Μπακόλας αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα έναν Γερμανό αθλητή και προχώρησε όπου συνάντησε έναν πολύ σκληρό Πολωνό και μετά από τρείς γύρους έπρεπε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμό από αντικανονικό χτύπημα. Ο Μπογιατζάκης αντιμετώπισε έναν Αυστριακό αθλητή και μετέπειτα έτυχε στον Πρωταθλητή του Καζακστάν όπου μετά από τρείς γύρους έχασε τον αγώνα στα σημεία.
Η ελληνική αποστολή πήρε τα εύλογα των διοργανωτών και του αρχηγού της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Ιάπωνα Shihan Choi για το επίπεδο των αθλητών. Την αποστολή συνόδευσε ο εκπρόσωπος της Hellenic Kyokushin Union Κατρουλής Βασίλης και ο Sempai Γιαννακίδης Αντώνης που εκτέλεσε χρέη διεθνούς διαιτητή.
Επόμενος στόχος της ομάδας είναι μια σειρά από επαγγελματικούς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζακστάν το 2011.