Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, 8:31:29 πμ
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 08:57

Υποδοχή ήρωα με πυρσούς-περιπολικά στον χρυσό σφυροβόλο, Γιάννη Κορακίδη, στο Πεδινό Κιλκίς (pics+vids)

Ο στίβος είναι ένα άθλημα που έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στην Ελλάδα και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Γιάννης Κορακίδης είναι εδώ και μερικές ημέρες Παγκόσμιος Πρωταθλητής σφυροβολίας στην κατηγορία κάτω των 20 ετών, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας.

 

Ο 18χρονος αθλητής των ΓΣ Μανδρών έκανε μια τεράστια βολή στα 79.11μ., έσπασε το ατομικό του ρεκόρ και κατέγραψε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος. Το απόγευμα της Τετάρτης (9/8) τον περίμεναν φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου και τον αποθέωσαν.

Στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το χωριό του, το Πεδινό Κιλκίς, όπου γνώρισε τεράστια αποθέωση και υποδοχή ήρωα. Φίλοι και συγγενείς προετοίμαζαν μέρες τους πανηγυρισμούς και όταν έφτασε στο χωριό έγινε ο κακός χαμός. Πυροτεχνήματα, πυρσοί, περιπολικά της αστυνομίας να τον συνοδεύουν, πλήθος κόσμου και επίσημοι τον υποδέχθηκαν. Μετά τις 11 στη γειτονιά κάτω από του σπίτι του Γιάννη Κορακίδη γίνεται πανηγύρι με ποντιακά προς τιμήν του γίγαντα από το Κιλκίς.

Πηγή: metrosport.gr - Πέτρος Χαριζακλής

Πολυμέσα