Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:29:23 μμ

Εκπαίδευση

Με την υπ’ αριθμ. 2296/14.05.2024 επιστολή του προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕ.Α.Τ.) εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στην Ομάδα TracciaGiovanNile του Εκπαιδευτικού Ομίλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την οικονομική ενίσχυση του φορέα από τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις που η ομάδα πραγματοποίησε.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Μουριών στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό για τον Ελληνισμό της Ανατολής , με το project «Ο ξεριζωμός των Ποντίων, ένα χάδι στη μνήμη».

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς «καταδικάζει την καταγγελία του υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς εις βάρος μαθητών κατά την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς την Κυριακή 26 Μαΐου στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” στη Θεσσαλονίκη. Η ταινία τους “Η Ιστορία του Σχολείου μας - Ιστορία της Πόλης μας” ήταν μεταξύ αυτών που επελέγησαν και προβλήθηκαν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών 2024 σε μια ιστορική κινηματογραφική αίθουσα.

Αγαπητά μου παιδιά,
Χριστός Ανέστη!
Ετοιμάζεστε σε λίγες ημέρες να δώσετε τις εξετάσεις σας για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία.

Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη ανακοινώνουμε μια πολύτιμη δωρεά για τη σχολική μας βιβλιοθήκη. Η κα. Λοκοβίτου Ελένη, μητέρα της μαθήτριάς μας Ελένης στην Ε΄, δώρισε έναν σεβαστό αριθμό βιβλίων, εμπλουτίζοντας σημαντικά τη συλλογή μας.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024  ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Ενδοσχολικό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ping Pong) που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Μαθητικού Ομίλου του αναβαθμισμένου προγράμματος των Τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Το Γυμνάσιο του Νέου Γυναικοκάστρου συμμετείχε σε δύο μαθητικά συνέδρια το ένα πανελλήνιο και το άλλο με σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα η θετική εμπειρία που αποκομίσαν έθεσε τις βάσεις για να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο διεθνές θεματικό δίκτυο "Τα παιδιά Πρεσβευτές του τόπου τους" που θα υλοποιηθεί κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ (EPAS), σας προσκαλεί σε συμμετοχή σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για την ΕΕ που σχεδίασαν οι μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, από την Πέμπτη 16 έως και την Δευτέρα 20 -5-24 στο χώρο του σχολείου μας. Θα μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες για την ΕΕ και θα διασκεδάσουμε!

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, Ιωαννίδου Φεβρωνία, έλαβε μέρος στο «2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς: Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη», με τη διττή της ιδιότητα, ως δασκάλα και ως φιλόλογος!

Σελίδα 1 από 298