Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:25:05 πμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 14:02

Βραβεία Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς ανακοινώνει πως το Μ.Τ.Π.Υ και η Ακαδημία Αθηνών προκηρύσσουν για το έτος 2024 τα «Βραβεία Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων» για παιδιά μερισματούχων ή μετόχων που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2024.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς εκφράζει τη διαφωνία του με την προσπάθεια υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Μεγ. Βρύσης. Επίσης, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, δωρεάν και ασφαλής μεταφορά των αποφοίτων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, υλοποιήθηκε Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Καλές πρακτικές στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Σερρών των κλάδων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, κ.κ. Γ. Καραβασίλη και Αθ. Ταραμόπουλο, αντίστοιχα.

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 09:52

Μαθαίνουμε κανόνες προστασίας από τον ήλιο στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με ένα θέμα αρκετά σημαντικό για την προσωπική μας προστασία. Μιας που το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά, μάθαμε μερικούς τρόπους και κανόνες για να προστατευόμαστε από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 20:25

Πάει με χίλια η Formula 1 του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση των εθνικών τελικών του F1 in Schools για το σχολικό έτος 2023-2024, ο εκπαιδευτικός Όμιλος - η ομάδα Lighting Speed του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς προετοιμάζεται για τον πανελλήνιο τελικό, κάνοντας όλους περήφανους με την επιτυχία τους.

Η πιο όμορφη μέρα της χρονιάς είναι πάντα η τελετή αποφοίτησης. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 28/6 πραγματοποιήθηκε στον «Νερόμυλο Γιαπατζή» σε ένα αναπαλαιωμένο, παραδοσιακό μνημείο του 18αι.΄ η τελετή αποφοίτησης 2023-2024 για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γουμένισσας, μαζί με την καθιερωμένη ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Ήταν μία άψογα οργανωμένη τελετή από την ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και σε συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Κιλκίς, σχεδίασε και υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο με θέμα: “Η επιστήμη της πρόληψης”. Στο σεμινάριο συνολικής διάρκειας 4 ωρών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, συμμετείχαν 12 κοινωνικοί επιστήμονες που εργάζονται στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και στα ΣΔΕΥ Κιλκίς. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση τους στην επιστήμη της πρόληψης και πιο συγκεκριμένα σε θέματα που αφορούσαν τα είδη των παρεμβάσεων πρόληψης των εξαρτήσεων, τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις πρόληψης, τις παρεμβάσεις πρόληψης μέσα στη σχολική κοινότητα και την αξιολόγησή τους.

 Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς, ευχαριστούν από καρδιάς το Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς  για την  οικονομική ενίσχυση στη σχολική μας μονάδα.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 διεξήχθησαν με επιτυχία οι εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για

-την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου

-και Αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου ημερίδα για την παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους «έλα να λέγωσε την ιστορία». Η ημερίδα είχε ως σκοπό να αναδείξει τις καλλιτεχνικές και τεχνικές πτυχές της ταινίας, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των θεμάτων που πραγματεύεται.

Σελίδα 1 από 301