Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 1:09:53 μμ
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:15

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: «O χορός των παιχνιδιών»

Ένα παιδικό δωμάτιο, μια ζεστή αγκαλιά, όπου η παιδική καρδιά ακουμπά μαλακά. Μικρά παιδιά κουρασμένα γέρνουν στα πουπουλένια τους μαξιλάρια , τα βλέφαρά τους κλείνουν απαλά και ένα ονειρικό ταξίδι αρχίζει στο μαγευτικό κόσμο των παιχνιδιών.
Μολυβένια στρατιωτάκια, μικρά παιδιά, καρυοθραύστες, μπαλαρίνες, μαριονέτες, καλικάντζαροι, άγγελοι και φτωχά παιδιά , μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έδωσαν μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12:00, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν  ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Γεωργαντάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δ. Τσαντάκης,  ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης κ. Κ. Ραμπίδης, η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας κ Ι.  Αρβανίτη και η Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Α. Κωνσταντινίδου.  Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι Τσογγίδης και η Σχολική Σύμβουλος της Προσχολικής Αγωγής κ. Μ. Παπαδοπούλου.
Τα παιδιά των μικρών τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς , ανέβασαν μια άψογα οργανωμένη παράσταση, μια παράσταση βασισμένη στη μουσική του Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι και εμπλουτισμένη με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια της εποχής μας. Μια παράσταση ευρηματική με πλούσια σκηνικά και καταπληκτικά  κοστούμια, προσεγμένα ως την τελευταία τους λεπτομέρεια.  Το μακιγιάζ τους επαγγελματικό και οι κινήσεις τους άρτια εκτελεσμένες  και συγχρονισμένες ενθουσίασαν το κοινό που τους καταχειροκρότησε.
 Εμπνευστής και οργανωτής αυτής της τόσο όμορφης και συγκινητικής παράστασης, ο ακούραστος γυμναστής του 2ου Δημοτικού κ. Ιωάννης Χαριτίδης, ο οποίος επιμελήθηκε την παράσταση ως την πιο μικρή της λεπτομέρεια. Είναι γνωστό ότι  το 2ο Δημοτικό και οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει και επιμεληθεί ο κ. Χαριτίδης έχουν αφήσει ιστορία στη ζωή του τόπου και στις καρδιές των μαθητών και μαθητριών του.
Ακούραστη συμπαραστάτης του σ΄ αυτό το τόσο ωραίο αλλά και δύσκολο εγχείρημα, η γυμνάστρια του σχολείου κ. Ζωή Σωτηριάδου, η οποία ανέλαβε το δύσκολο και κουραστικό έργο να διδάξει  στα παιδιά  τις μουσικοχορευτικές κινήσεις τους , ώστε να είναι τέλεια συγχρονισμένα.
Καθοριστικής σημασίας ήταν και η συμβολή της κ  Αθηνά Σιώτη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Η Κ. Α. Σιώτη με την  επιλογή των μελωδιών, των κοστουμιών, τη διδασκαλία των χορευτικών, τα σκηνικά ως τα μηνύματα που κατάφερε να αναδείξει , δημιούργησε μια παράσταση που έκανε πολλούς να συγκινηθούν και να δακρύσουν.
Σημαντική ήταν και η συμβολή όλου του διδακτικού προσωπικού του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.  Για να καλυφθούν τα έξοδα της παράστασης κατασκεύασαν ημερολόγια ενώ οργάνωσαν και λαχειοφόρο αγορά.