Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 11:06:35 πμ
etpa
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 07:52

2o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Δωρεά Εκπαιδευτικού Ρομπότ από την Κεραμουργία Β. Ελλάδος

Συντάκτης:

Συνεχίζοντας το περσινό ελπιδοφόρο ξεκίνημα, η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  με την επωνυμία «Galaxy City» θα λάβει μέρος και στον φετινό διαγωνισμό ρομποτικής του  First Lego League που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός  και η  κατασκευή κτιρίων. Τα παιδιά της ομάδας θα συνδυάσουν την επιστήμη και την τέχνη για να δημιουργήσουν κτίρια και δομές προς όφελος  της πόλης και της κοινότητάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλος χορηγός της φετινής  προσπάθειας στάθηκε η ΚΕ.Β.Ε. (Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος). Η μεγάλη εταιρία παρασκευής δομικών υλικών που δραστηριοποιείται στην Βιομηχανική Περιοχής της Νέας Σάντας.

 Η ΚΕ.Β.Ε. καινοτομεί στον εξοπλισμό των γραμμών παραγωγής με εφαρμογή ρομποτικής με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα τεχνικά και αισθητικά χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία της σχολικής κοινότητας επισκέφθηκε τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της ΚΕ.Β.Ε. όπου την υποδέχθηκε ο Αντιπρόεδρός της κος Άγις Κοθάλης και  της παρέδωσε ένα set ρομποτικής LEGO Education MINDSTORMS EV3, ευγενική προσφορά της εταιρίας.

Ο κος Κοθάλης έδειξε ενδιαφέρον σχετικά με την ένταξη της ρομποτικής στη μαθησιακή διαδικασία, ενώ εντυπωσιάστηκε από τις προγραμματιστικές δυνατότητες των εκπαιδευτικών ρομπότ οι οποίες, όπως διαπίστωσε, δε διαφέρουν πολύ από τις δυνατότητες αυτών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή.  Στο πλαίσιο αυτό ο κος Κοθάλης ενημέρωσε ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει την ομάδα ρομποτικής στο project που υλοποιεί και αφορά την ανακατασκευή ενός κτιρίου, ενώ παράλληλα την προσκάλεσε να επισκεφθεί το εργοστάσιο και να ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής, προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην πράξη.

Η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί θερμά την εταιρία ΚΕ.Β.Ε για την σημαντική προσφορά της και τις ευκαιρίες που δίνει στους μαθητές του σχολείου μας να αναπτύξουν σημαντικές για το μέλλον τους και για το μέλλον της πόλης τους, δεξιότητες.