Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 2:00:38 μμ
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 23:43

5o Δημοτικό: Ημερίδα με θέμα τα βιωματικά εργαστήρια γονιού - παιδιού

Το κλείσιμο των μεγάλων project  με τη ΣΤ’, στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς, ορίστηκε να γίνει στο σχολείο, με μορφή ημερίδας βιωματικών εργαστηρίων γονιού - παιδιού, για το απόγευμα της 10ης Ιουνίου, με συμμετοχή των υπευθύνων των προγραμμάτων Χρήστου Δεσποινίδη και Αφροδίτης Ντίνου, των Έφης Γεωργακοπούλου και Μαρίας Χατζηγεωργιάδου, εκπροσώπων του Νηρέα Κιλκίς και των γονέων/κηδεμόνων της ΣΤ' τάξης.

Τα εργαστήρια έγιναν παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Γενικής Παιδείας  Πάρη Παπαδόπουλου, του υποδιευθυντή του σχολείου Κώστα Σακελλαρίου και των εκπαιδευτικών των τάξεων  Νατάσας Λαζίδου και Νίκης Παυλίδου, οι οποίες συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της ημερίδας.
Τα εργαστήρια αφορούσαν στο πρόγραμμα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, το οποίο συντόνιζε ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου Χρήστος Δεσποινίδης. Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση, αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο κι επίδειξη δραστηριοτήτων σε λογισμικά που δουλεύουν οι μαθητές στην Πληροφορική, ήταν στα κύρια περιεχόμενα του εργαστηρίου.
 Στο πρόγραμμα ΟΜΟΤΙΜΩΝ, που συντόνιζαν οι εκπρόσωποι του ΝΗΡΕΑ Έφη Γεωργακοπούλου και Μαρία Χατζηγεωργιάδου, έγιναν δραστηριότητες για να γνωριστούν καλύτερα οι γονείς με τα παιδιά και να συνεργαστούν και το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο και χρήσιμο.
Τέλος, στο πρόγραμμα ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, που συντόνιζε η καθηγήτρια Φ.Α του σχολείου Αφροδίτη Ντίνου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης των αλλαγών στη ζωή μας, κατανόησης και συμπαράστασης μεταξύ γονιών και παιδιών. Εκφράστηκαν απόψεις πολύ ενδιαφέρουσες κοινές αγωνίες και συνήθεις φόβοι κι όλα αυτά συνοψίστηκαν στο «Δέντρο του ΘΕΛΩ και του ΜΠΟΡΩ».
Η συμμετοχή στη ημερίδα ήταν σχεδόν καθολική και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με καλή διάθεση κι ανοιχτό μυαλό όλα τα εργαστήρια παίρνοντας ενεργά μέρος κι εκφράζοντας άνετα απόψεις και απορίες.
Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο πίτσα - πάρτυ μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών της ΣΤ' μαζί.