Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 7:46:53 μμ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 13:00

Αναζητώντας τους σύγχρονους ήρωες

Γράφει ο μαθητής Αχιλλέας Χριστοφορίδης.

Ο κόσμος μας έχει ανάγκη από ήρωες. Ήρωες που να μας σηκώνουν όταν πέφτουμε και να μας σώζουν από δύσκολες καταστάσεις με αποφασιστικότητα. Ο πραγματικός ήρωας δρα με θάρρος ενάντια στις αντιξοότητες.

 

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι ήρωες που πολλές φόρες είναι αφανείς. Οι γονείς μας είναι πρώτοι στην καρδιά μας, γιατί μας επηρεάζουν περισσότερο ως ανθρώπους, μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές μας και είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για να μας δώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Μα υπάρχουν και άλλοι. Γιατροί, πυροσβέστες, δάσκαλοι που θα πρέπει να θαυμάζουμε γιατί οι πράξεις τους είναι προσφοράς και όχι καταναγκασμού.

Όλοι μέσα μας κρύβουμε έναν ήρωα. Όλοι αγωνιζόμαστε για την καθημερινότητα μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα, το ζεστό χαμόγελο και το χιούμορ μας. Θα πρέπει να προσφέρουμε χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση για τις πράξεις μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ήρωες, για να μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν απλοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι.

Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο πρέπει να βασιζόμαστε στον εαυτό μας και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν απογοητευόμαστε δεν το βάζουμε κάτω. Πατάμε ξανά στα πόδια μας και με υπομονή και επιμονή κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Θα πρέπει να εμβαθύνουμε την μόρφωση μας γιατί η γνώση είναι η δύναμη που θα μας βοηθήσει να καταφέρουμε να φτάσουμε τους στόχους μας και κάνουμε επιλογές που θα μας ταιριάζουν και θα μας κάνουν ευτυχισμένους.

Με σωστή κρίση διαλέγουμε ανθρώπους που θα συνεργαστούμε στην ζωή μας και τους φερόμαστε με σεμνότητα και ευγένεια, γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε.

Σαν σύγχρονοι ήρωες, στη ζωή μας, πρέπει να καταπολεμούμε τους φόβους μας και να σκεφτόμαστε θετικά και αισιόδοξα. Να αποφεύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους και ανοίγουμε την καρδιά μας στους ανθρώπους, με εμπιστοσύνη και αγάπη.  

Το κείμενο γράφτηκε από τον μαθητή της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς Αχιλλέα Χριστοφορίδη στο πλαίσιο του προγράμματος «Ματια στο ’21» που υλοποιείται στο Σχολείο. Θα ακολουθήσουν και άλλα κείμενα με ανάλογο περιεχόμενο.

Έκθεση εικόνων