Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 2:44:07 μμ
etpa
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 17:49

Αποκλειστικό: Γονείς-αρνητές δεν αφήνουν 10 μαθητές του ν. Κιλκίς να πάνε σχολείο

Συντάκτης:

Αρνητές (της μάσκας, της πανδημίας, των εμβολίων…) γονείς 10 παιδιών-μαθητών σχολείων του νομού Κιλκίς δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr,  εννέα μαθητές δημοτικών σχολείων και ένας μαθητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν παρακολουθούν μαθήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς, επειδή δεν το επιτρέπουν οι φανατικοί αρνητές γονείς τους.


Οι δυο Διευθύνσεις ενημέρωσαν ήδη την Εισαγγελία Κιλκίς για τα περαιτέρω και είμαστε βέβαιοι ότι ακολουθούνται τα νόμιμα (συστάσεις, νουθεσίες και εν ανάγκη τα όσα περί επιμέλειας παιδιών προνοεί ο νόμος της Πολιτείας) για να αποτραπεί η καταστροφική αυτή εξέλιξη για την εκπαίδευση των 10 παιδιών.
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, στην τρέχουσα σχολική χρονιά η κατάσταση είναι ηπιότερη αναφορικά με αντιδράσεις γονέων σε σχέση με την περασμένη σχολική περίοδο, όπου δεν έλλειψε η επιθετική…αλληλογραφία των αντιδρώντων γονέων σε καθηγητές, δασκάλους και διευθυντές σχολείων, οι απειλές και οι αναφορές για μηνύσεις.

Κατά τα άλλα η πανδημία καλά κρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κρούσματα είναι περισσότερα έως πολλαπλάσια. Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 99 μαθητές ήταν μολυσμένοι και μαζί τους 16 εκπαιδευτικοί.

Πάντως η κορύφωση της πανδημίας καταγράφηκε στις 10 Νοεμβρίου όταν τα θετικά κρούσματα στους μαθητές Πρωτοβάθμιας ανήλθαν σε 131.
Στη Δευτεροβάθμια η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη. Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου οι μολυσμένοι μαθητές ανέρχονταν σε 22 μαζί με πέντε καθηγητές.

 

Προσχηματικός θόρυβος
Αναφορικά τώρα με το ατυχές μήνυμα που έστειλε διευθυντής δημοτικού σχολείου του Πολυκάστρου σε γονείς, το θέμα ύστερα και από την παρέμβαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τίθεται πλέον στις σωστές του διαστάσεις. Και ο δάσκαλος - διευθυντής του σχολείου θα ελεγχθεί υπηρεσιακώς για το περιεχόμενο του μηνύματός του προς γονείς, ότι τα παιδιά τους προκειμένου να ταξιδέψουν με λεωφορείο θα ελεγχθούν και από την αστυνομία.
Προφανώς και η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει μαθητές. Και ο διευθυντής προκειμένου να πράξουν τα νόμιμα οι γονείς αναφορικά με τις δηλώσεις των αποτελεσμάτων των rapid test, κακώς επικαλέστηκε έλεγχο και από την αστυνομία. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει ότι η επίκληση αυτή δεν θα μπορούσε να προκαλέσει έλεγχο. Ούτε το σημαντικότερο: Η καθ’ υπερβολήν έως ατυχής διατύπωση του μηνύματος δεν έγινε για να καταπατηθούν δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά από υπερβάλλουσα διάθεση να θωρακιστούν υγειονομικά μαθητές και σχολείο, όπως επισημαίνουν στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.