Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 6:27:23 πμ
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 22:00

Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες στους στίβους και σε σχολικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες

andrianos-vraveysh
Τα παιδιά - μαθητές του Κιλκίς που διακρίθηκαν είτε στους στίβους είτε σε σχολικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες βράβευσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε ειδική εκδήλωση, η οποία χρονικά συνδυάστηκε με την εδώ επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού την περασμένη Παρασκευή.
Ο κ. Ανδριανός στην εκδήλωση πόπου παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του νομού κ.κ. Γ. Γεωργαντάς (ΝΔ) και Ειρ. Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), απένειμε βραβεία στους μαθητές από το Κιλκίς που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Βραζιλίας. Στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εύχομαι στα παιδιά που βραβεύουμε σήμερα για τις διακρίσεις που κατέκτησαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Βραζιλίας, τον Κυριάκο Ζώτο, τη Δήμητρα Ζώτου και τον Αλέξη Προδανά υγεία και καλή συνέχεια στις σπουδές τους και στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια επίσης στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου που τιμήθηκε με το βραβείο Πράσινης Σημαίας Οικολογικού Σχολείου αλλά και για την πρώτη θέση στο διαγωνισμό των σχολικών εφημερίδων που διοργάνωσε η εφημερίδα Μακεδονία.
Ιδιαίτερα σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία, τέτοιες διακρίσεις όχι μόνο μας κάνουν όλους υπερήφανους, αλλά και λειτουργούν ως μια πολύτιμη αφορμή χαράς και αισιοδοξίας. Και είμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι γιατί, όπως είχα τη χαρά να διαπιστώσω, αυτές οι σπουδαίες διακρίσεις πλαισιώνονται με το ήθος και τη σεμνότητα των πρωταθλητών μας.
Βεβαίως, θέλω ταυτόχρονα να συγχαρώ τον Γιάννη Χρίστογλου που διέκρινε το ταλέντο των παιδιών και τα οδήγησε σ’ αυτή την επιτυχία, τους υπολοίπους δασκάλους και τις οικογένειες τους που όλοι μαζί συνέβαλαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.
Οι επιτυχίες αυτές καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει συνέχεια και μεγάλες προοπτικές.
Στόχος μας είναι, και μέσα από το δικό σας παράδειγμα, να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά και νέους ανθρώπους στον αθλητισμό, στην άθληση, στον υγιεινό τρόπο ζωής.
Είμαι βέβαιος ότι η σκληρή δουλειά σας, η επιμονή και η προσήλωση που δείξατε για να φέρετε αυτό το αποτέλεσμα, θα είναι ένα πολύτιμο εφόδιο για την ζωή σας.
Καλή συνέχεια λοιπόν και συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους».

Στην ίδια εκδήλωση ο Βουλευτής κ. Γεωργαντάς τίμησε τους μαθητές και τους καθηγητές Ντίνου Κωνσταντίνο και Θεόφιλο Γουλτίδη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς για την  τέταρτη διεθνή βράβευσή τους από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με την απονομή του διεθνούς βραβείου της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων μετά από διετή αξιολόγηση των προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής. Επίσης βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί Ντίνου Κωνσταντίνος, Σοφία Παυλίδου, Αικατερίνη Μοσχοπούλου και Κωνσταντίνος Σωτηράκης  μαζί με τους μαθητές Νίκο Αρβανίτη, Ελευθερία Αυγητίδου, Νικολέτα Αμαξοποιού, Φανή Γούναρη, Μαρία Κουπουρτιάδου, Κυριακή - Μαρία Κεσίδου, Θεανώ Παπακώστα, Ιωάννα Πιπερίδου, Σόνια Πολυχρονάκη, Χριστίνα Τοπαλίδου, Κωνσταντίνα Τσιόφα, Χριστίνα Αμοιρίδου, Αριστείδη Νικολάου, Εμμανουήλ Νικοπιτίδη, Αναστασία Ταξίδου, Ιωάννα Τερζή, Σωτήρη Τσιρογιάννη, Άννα Καγιάνη, Τίμο Παπαδόπουλο, Χρυσούλα Παπαιωάννου, Στέλλα Πουρσανίδου και Αναστασία Σατανάκη   για τη βράβευση της σχολικής τους εφημερίδας “Φυσικά...τα νέα  του σχολείου μας”   στον 1ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας "Πήραν άριστα στην Πρώτη Σελίδα".  Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η Πολιτεία σήμερα ανακοίνωσε το ελάχιστο σε μια πόλη που στερείται των απαιτούμενων αθλητικών εγκαταστάσεων όμως καταφέρνει να έχει διακρίσεις ενώ ζήτησε από τον κ. Ανδριανό να ενισχυθούν τα κίνητρα για τους μαθητές-αθλητές στις εισαγωγικές τους εξετάσεις.