Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020, 8:12:23 πμ
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 22:57

Δήλωση Γιώργου Αναστασιάδη για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Συντάκτης:

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με την τροπολογία της Κυβέρνησης για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η ξαφνική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση για την επιλογή των νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς μοριοδότηση επιστρέφει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας στο 2004 όταν η τότε Υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης Καραμανλή διόρισε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης με κομματικά κριτήρια.

 

Καθίσταται πλέον φανερό για ποιο λόγο η Κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη δεν επαναφέρει τις διαφανείς διαδικασίες του θεσμικού πλαισίου για την εκπαίδευση που καθιέρωσε το 2010 το ΠΑΣΟΚ. Κυρίαρχος στόχος της ΝΔ είναι η επανασύσταση του κομματικού κράτους και στην εκπαίδευση.

Με τις πρακτικές της αυτές η ΝΔ πληγώνει βαθιά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, το σημαντικότερο θεσμό της Πολιτείας για την πνευματική, συναισθηματική και ηθική αγωγή των νέων και τη διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Η παιδεία δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που τη γυρνούν στο παρελθόν. Σε έναν πολυσύνθετο και ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο, η ικανότητα προσαρμογής των πολιτών μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με επαρκή και κατάλληλη εκπαίδευση, η οποία θα καθοδηγείται από το πλέον εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό που θα επιλέγεται με αξιολόγηση στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων και μόνο.