Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:49:22 μμ
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 22:52

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΡΟΣΑΤΟΥ: «Ημέρα τιμής δωρητών»

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: «Ημέρα Τιμής Δωρητών». Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η επιθυμία των Συλλόγων Διδασκόντων  και  Γονέων και Κηδεμόνων να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του σχολείου. Από τη μεριά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν ένα δείγμα των δράσεων του σχολείου, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί και την αρχή των επικείμενων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Δημοτικό Σχολείο τις επόμενες ημέρες (απόδοση βυζαντινών ύμνων δωδεκαημέρου Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου, ώρα 6:30, και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα τις παραμονές των εορτών στα χωριά των μαθητών ).


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Δημοτικός  Σύμβουλος του Δ. Κιλκίς κ. Ιωάννης Σισμανίδης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δροσάτου κ. Νίκος  Τερζενίδης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 1ης Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Κιλκίς κα Ιωάννα Αρβανίτη και της 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κα Μαρία Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης, εκπρόσωποι του τοπικού και διαδικτυακού τύπου, αρκετοί κάτοικοι από τα χωριά διαμονής των μαθητών του σχολείου, φίλοι και συγγενείς.
Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση τιμητικής - αναμνηστικής εικόνας της «Γεννήσεως του Χριστού» (“Τι Σοι προσενέγκωμεν Χριστέ”) στους δωρητές και υποστηρικτές του σχολείου φιλοτεχνημένη από γονείς του σχολείου. Η αρωγή τους από την περσινή χρονιά μας εξέπληξε, μας συγκίνησε και μας έδωσε και μας δίνει πνοή για τη συνέχεια.
Ευχή μας είναι να συναντιόμαστε σε ανάλογες προσπάθειες και στο μέλλον. Ευελπιστούμε ότι σύντομα, μετά και από την αποδοχή που τυγχάνει η προσπάθεια δημιουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης, θα βρεθούμε όλοι μαζί και στα εγκαίνιά της.
Με την ευκαιρία να ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα και η νέα χρονιά να είναι γεμάτη ελπίδα για μια κοινωνία καλύτερη.
Ιωάννης Σαλαβασίδης

Έκθεση εικόνων