Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:21:57 μμ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 21:03

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Καθηγητών 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, οι σαράντα πέντε καθηγητές και καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς έγιναν μαθητές, για μία ακόμα φορά, και παρακολούθησαν τρίωρο σεμινάριο με θέμα τις πρώτες βοήθειες.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου κρίθηκε απαραίτητη λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών και καθηγητών, των πολλών  εργαστηριακών ωρών, κυρίως της Β΄και Γ΄τάξης, καθώς και η χρήση πολλαπλών μηχανημάτων και εργαλείων.


Το σεμινάριο σχεδιάστηκε προσεκτικά και υλοποιήθηκε  από τους πιστοποιημένους διασώστες του ΕΚΑΒ Κιλκίς κ.κ. Ναστούλα Ανδρέα και Βαμβάκα Αναστάσιο, μετά από αίτημα του διευθυντή του  2ου ΕΠΑΛ σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Κιλκίς.  
Ενότητες  που αναπτύχθηκαν ήταν:  Κακώσεις, θλαστικά τραύματα, πνιγμονή, πνιγμός από κατάποση αντικειμένου, απώλεια συνείδησης, επιληπτική κρίση, πλάγια θέση ασφάλειας, βασική υποστήριξη ζωής  (ΚΑΡΠΑ), λειτουργία και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Στο σεμινάριο χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες μέθοδοι παρουσίασης όπως η  προσομοίωση και η επίδειξη σε πρόπλασμα.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι καθηγητές του σχολείου έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη θεματική του σεμιναρίου και τον τρόπο παρουσίασής του.