Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 1:13:45 πμ
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 22:34

Επίσκεψη σχολείου στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Μητρόπολης Κιλκίς

keimhliarxeioΕπίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου πραγματοποίησαν ο διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

keimhliarxeio
Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου πραγματοποίησαν ο διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
Τους επισκέπτες ξενάγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και οι οποίοι θαύμασαν τις ανακαινισμένες μεταβυζαντινές φορητές εικόνες, τα εκκλησιαστικά σκεύη, όπως ευαγγέλια, αγιοπότηρα, στέφανα γάμου, κ.α. καθώς και αρχιερατικά άμφια των επισκόπων που διετέλεσαν μητροπολίτες Πολυανής & Κιλκισίου, Αποστόλου Παπακωνσταντίνου, Αμβροσίου Στάμενα, Χαρίτωνος Συμεωνίδη και Ιωακείμ Σμηρνιώτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πρώτη επίσκεψη σχολείου στο Κειμηλιαρχείο της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο εγκαινιάστηκε ανήμερα της εορτής των πολιούχων της πόλεως του Κιλκίς Πέντε και Δέκα Μαρτύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ.