Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:55:07 μμ
Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 20:00

Επιθετικότητα και Σχολείο


nhreas-kilkis
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήρι Δικτύωσης για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολείο», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ξενοδοχείο “HABITAT”, στο Κιλκίς.Η δικτύωση είναι μια διαδικασία που γεννιέται, αναπαράγεται και εξελίσσεται συνεχώς στο χρόνο και περιλαμβάνει υπηρεσίες – δομές – ομάδες – άτομα που κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους έρχονται σε επαφή, αναλαμβάνουν ρόλους, επικοινωνούν, συνεργάζονται, συντονίζονται και διασυνδέονται.
Στο διήμερο αυτό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και δομών, ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Η επιστημονική ομάδα του «ΝΗΡΕΑ», βλέποντας το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων, θεωρεί ότι η δικτύωση ξεκίνησε. Πρόθεση είναι, σε μια δεύτερη φάση να γίνει ένα νέο επαναληπτικό εργαστήρι, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συντονιστούν και να διασυνδεθούν, με απώτερο στόχο την πραγματοποίηση μιας κοινής δράσης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Βιωματικό Εργαστήρι Δικτύωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς