Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:01:24 μμ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 22:46

Ευρωπαϊκή συνεργασία του 2ου Λυκείου Κιλκίς

commenius-kilkis
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών (καθηγητών και μαθητών)  του πανευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, που οργανώνει το 2ο Λύκειο Κιλκίς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Κιλκίς από τον κ. Μπαλάσκα  Ευάγγελο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου με χορούς που παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους το Λύκειο Ελληνίδων, η σχολή χορού Adaggio, το χορευτικό συγκρότημα  Ποντίων του Παλατιανού και ο Σύλλογος Κρητών «το Αρκάδι». Αμέσως μετά τα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών συμμετείχαν σε ομαδικούς χορούς μαζί με τους χορευτές.  Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ που προσέφεραν ευγενικά, η Αρτοποιία Τσαχουρίδη  και  το Ζαχαροπλαστείο Γωνία.  
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι χώρες: η Τουρκία, η Ρουμανία, η Ιταλία η Ισπανία, η Γαλλία και από την Ελλάδα το 2ο Λύκειο Κιλκίς. Θέμα της  διακρατικής  σύμπραξης είναι η «Γαστρονομία».
Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που διαρκεί δύο σχολικά έτη, οι μαθητές και οι καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και να βιώσουν την κουλτούρα των άλλων λαών.