Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:07:54 μμ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 21:56

Φιλανθρωπική Παράσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς «Κώστας Λαχάς», εδώ και μια δεκαετία περίπου, προσφέρει στην τοπική κοινωνία με τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις του, ενώ συνεχίζει να  παραμένει ενεργό και δραστήριο παρά την οικονομική κρίση.

Οι παραστάσεις του, που έχουν πλέον καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, βοηθούν τους μικρούς μαθητές να αποκτήσουν, πέρα από τις γνώσεις που είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες, και τις «παράπλευρες δεξιότητες», όπως η δημιουργικότητα, η ομαδική εργασία, η προφορική επικοινωνία, η εργασιακή ηθική αλλά και η ικανότητα  να συνεργάζονται.
Η φετινή καλοκαιρινή παράστασή του έχει τίτλο: «Το νησί των συναισθημάτων» του Χόρχε Μπουκάι. Συμμετέχουν 80 παιδιά και είναι αφιερωμένη στους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά μας. Στη μνήμη τους όμως, με την παράσταση τη φετινή χρονιά, σκοπεύει το σχολείο να βοηθήσει οικονομικά τον δίχρονο Διογένη Παλαιολόγου, που κάθε δύο μήνες είναι απολύτως αναγκαίο να μεταβαίνει στη Λωζάνη της Ελβετίας, για εξειδικευμένη θεραπεία στα μάτια του. Η θεραπεία αυτή για να είναι αποτελεσματική είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μέχρι ο μικρός Διογένης να συμπληρώσει την ηλικία των έξι ετών.
«Γνωρίζουμε, σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Ταλαμπίρης,  ότι η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών μας έχει αναγκάσει να κλειστούμε στα πολύ αναγκαία πράγματα. Στόχος μας είναι μέσα από την παράστασή μας που το θέμα της είναι «η αγάπη», να περάσουμε ένα διαφορετικό συναίσθημα. Το τραγουδάμε, το χορεύουμε και λέμε ότι είμαστε εδώ για κάθε Διογένη που χρειάζεται την βοήθειά μας».
Η Κεντρική Παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικά τον μικρό συμπολίτη μας.