Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 6:23:04 πμ
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 21:17

Για την αποκατάσταση της Αλήθειας για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλυθη επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά  
Σε δημοσιεύματα της 13-12-2014, τόσο στην ηλεκτρονική έκδοση των «Ειδήσεων» όσο και στην  καθημερινή εφημερίδα «Πρωινή», με τίτλους: «Ο δήμαρχος Κιλκίς έστειλε στον εισαγγελέα διευθύντρια σχολείου» και το 4ο Δημοτικό έκλεισε λόγω θέρμανσης-Δήμαρχος: Αναφορά στον εισαγγελέα», εμπεριέχονται στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και θίγουν την υπόληψη και την προσωπικότητα εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου μας
Για την  αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας από την πλευρά των εμπλεκομένων και όχι των αγγελειαφόρων,  σας γνωρίζοιυμε τα εξής:


α) οι μαθητές δε βγήκαν ποτέ στο δρόμο διακόπτοντας τα μαθήματά τους,
β) το σχολείο δεν έκλεισε ούτε μία ώρα,
γ) έλλειψη πετρελαίου παρουσιάστηκε στη δεξαμενή (χωρητικότητας 2000 λίτρων) που βρίσκεται στο κυρίως κτίριο το οποίο,  για όσους δεν το γνωρίζουν,  αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, κλειστό γυμναστήριο, κυλικείο και δυο γραφεία (διευθύντριας και εκπαιδευτικών). Στην εν λόγω δεξαμενή υπήρχαν την Πέμπτη 11-12-2014 μόνο 80 λίτρα πετρελαίου.
Οι ειδικοί των καυστήρων πετρελαίου μας συνέστησαν, τόσο για την καλή λειτουργία των καυστήρων όσο και για την αποφυγή βλαβών, να μην τους θέσουμε σε λειτουργία με τα κατάλοιπα του πετρελαίου.
 Έτσι το σχολείο λειτούργησε κανονικά την Πέμπτη, με κλειστά όμως καλοριφέρ, από τις 8.05πμ μέχρι τις 16.15μμ. ακολουθώντας κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων,
δ) στο δευτερεύον κτίριο με τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, το οποίο είναι τελείως ανεξάρτητο από το κυρίως, υπάρχει ξεχωριστός καυστήρας με δεξαμενή χωρητικότητας 2400 λίτρων. Στην εν λόγω δεξαμενή υπήρχαν όντως 800 λίτρα αλλά αυτή δε συνδέεται με τη δεξαμενή του κυρίως κτιρίου, το οποίο -όπως αντιλαμβάνεται κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αυτού του τόπου- για να θερμανθεί απαιτείται τετραπλάσια ποσότητα πετρελαίου από ότι για τη θέρμανση του μικρού και  
ε) επειδή, συνέπεσαν ο εμβολιασμός των παιδιών την Τετάρτη (10.12.2014) και Παρασκευή (12.12.2014), καθώς και των εξετάσεων Ξένων γλωσσών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το Σάββατο 13.12.2014 (το σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο), με την έλλειψη πετρελαίου ( είχαμε στείλει παραγγελία και προφορική και γραπτή, πριν από μέρες στη Σχολική Επιτροπή, για να μας εφοδιάσει εγκαίρως), ανησυχήσαμε -ως οφείλαμε-έντονα.
Κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας τη συνείδησή μας ήσυχη, ζητούμε την αλληλεγγύη και τη συνεργασία όλων αλλά και τη λάμψη της αλήθειας.
                                                        Κιλκίς 17-12-2014
Με εκτίμηση
 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ
O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΤΟΥ 4ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 

Σχόλιο Σύνταξης: Η εφημερίδα μας ανέδειξε το ζήτημα της έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία, όπως είχε υποχρέωση να πράξει. Και αναζήτησε πληροφορίες από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα από τη δημοτική αρχή, αφού εκείνη έχει την ευθύνη του εφοδιασμού των σχολικών μονάδων. Μεταφέραμε τις θέσεις αυτές αποδίδοντάς τες στο Δήμαρχο Δ. Σισμανίδη. Παραθέσαμε και τις δυο απόψεις, όπως ακριβώς μας μεταφέρθηκαν. Τη δική μας άποψη,  για την ανάγκη ηρεμίας στο χώρο της εκπαίδευσης, την καταγράψαμε με άρθρο-παρέμβασή μας.
Τώρα, αν οι θέσεις της δημοτικής αρχής, όπως μεταφέρθηκαν στο ρεπορτάζ, και τις οποίες επιβεβαίωσε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, ο ίδιος ο Δήμαρχος Δημ. Σισμανίδης, ενοχλούν τη διευθύντρια και το σύλλογο διαδασκόντων, είναι δικό τους θέμα. Επομένως, παρακαλούμε τις αιτιάσεις περί “καμιάς σχέσης με την πραγματικότητα” και της προσβολής της “υπόληψης και της προσωπικότητας εκπαιδευτικών και γονέων”  να τις απευθύνουν αρμοδίως...