Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 5:17:38 πμ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 10:36

Η Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει στο Πολύκαστρο ενημερωτική δράση για την Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Κ.Δ.Β.Μ., (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) (Αναθέτουσα Αρχή), θα υλοποιήσουν τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα «Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ». Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο (Εθν. Αμύνης 37), την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ.Οι συνεργαζόμενοι φορείς προσκαλούν στην ενημερωτική δράση κάθε ενδιαφερόμενο, με στόχο τη διάδοση πληροφοριών για τη διασφάλιση ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.

Το θέμα της διασφάλισης ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, είναι καίριας σημασίας για όλους τους πολίτες είτε σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα είτε όχι καθώς και τους εκπροσώπους φορέων που έχουν ίσως ειδικότερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων, την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας, την καθοδήγηση των παραγωγών κ.λ.π. Το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά για την περιοχή του νομού Κιλκίς μιας και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις προδιαγραφές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), η Δράση Ενημέρωσης απευθύνεται σε άτομα που απασχολούνται σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων εντός της περιοχής εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, δηλ. όλου του νομού Κιλκίς (εκτός της εντός σχεδίου περιοχής της πόλης του Κιλκίς), αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά της διάρκεια της Δράσης είναι:    

  • Η σημασία της ποιότητας-Συστήματα και πρότυπα διασφάλισης ποιότητας αγροτικών προϊόντων
  • Τα πλεονεκτήματα από την ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητας σε αγροτικά προϊόντα
  • Εφαρμογές – Παραδείγματα συστημάτων διασφάλισης ποιότητας αγροτικών προϊόντων

Η δράση ενημέρωσης θα είναι μια καλή ευκαιρία για συζήτηση και ανταλλαγής εμπειριών σχετικά με τη διασφάλιση ποιότητας των αγροτικών προϊόντων αλλά και τυχόν ανάπτυξη νέων συνεργασιών. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης που έχει προηγηθεί αλλά και θα παρουσιαστεί εν συντομία το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς»

Η Δράση Ενημέρωσης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων σε ΜΜΕ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς» η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014- 2020, στην Υποδράση 19.2.1.2 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης σε ΜΜΕ αγροτικών περιοχών» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.).  Η ΑΝ.ΚΙ συμβάλει διαρκώς και αποτελεσματικά στην τοπική αειφόρο ανάπτυξη του νομού Κιλκίς, διεκδικώντας προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης όπως είναι το Leader. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν πέρα από τη γνώση και οικονομικές ενισχύσεις σε συγκεκριμένη ομάδα-στόχο κάθε φορά (ανάλογα με την εκάστοτε Πράξη).  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περαιτέρω πληροφόρηση όσον αφορά τη Δράση, με την Επιμορφωτική στα ακόλουθα στοιχεία: τηλ: 23410 28705 , 23410 29690 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Κιλκίς), τηλ: 23430 97340, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Πολύκαστρο)

Για το πρόγραμμα της Ενημερωτικής Δράσης εδώ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης