Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:50:45 πμ
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 11:33

Η Οικολογική Μετακίνηση στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου Κιλκίς

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου Κιλκίς σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό για το αστικό περιβάλλον, Ecocity, στην οποία οι μαθητές παρουσιάσανε την εργασία που εκπόνησαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο προγράμματος, «Ecomobility-οικολογική μετακίνηση».

 

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το σχολείο και την Ecocity την Τρίτη 2 Απριλίου και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της οργάνωσης, οι κ. Παναγιώτου και Γαϊτάνης.

Επίσης, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και της Τροχαίας Κιλκίς, από την οποία και συμμετείχε ο υπαστυνόμος κ. Ιωαννίδης Αλέξανδρος.

Με την εκδήλωση, επισημαίνει η διευθύντρια Ευαγγελία Μαγγίρα, αποτυπώνεται ο νέος προσανατολισμός του σχολείου, ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, που ευθυγραμμίζεται με τους νέους στόχους που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, όπως η UNESCO. Η οργάνωση τοποθετεί με τους δεκαεπτά στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης για την «Διασφάλιση της ίσης και χωρίς αποκλεισμούς ποιοτικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης για όλους, μέχρι το 2030», ως σημαντικότερη την ενεργοποίηση της σημερινής γενιάς για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό σημαίνει ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές, ενεργοί πολίτες, δήμοι και περιφέρειες γινόμαστε αναπόσπαστο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης, απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων να ζούμε με αξιοπρέπεια. Υλικό από την εκδήλωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σχολείου.