Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 9:11:03 μμ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 20:24

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών εξυπηρετείται

Με λιγότερα προβλήματα ως προς την μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία του ν. Κιλκίς ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά. Η έγκαιρη νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, όπως ζητούσε η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς από τον Ιούλιο, επέφερε την ομαλοποίηση με την κανονική εκτέλεση των δρομολογίων από το ΚΤΕΛ και τα ταξί.


Μοναδική παραφωνία η ιδιωτική εταιρεία «Πούλμαν» που δεν εκτελεί τα εφτά δρομολόγια που της αναλογούν (Μουριές, Ευρωπός, Επτάλοφος, χωριά Παιονίας κλπ) καθώς και τα αδιάθετα δρομολόγια, ο ακριβής αριθμός των οποίων θα προκύψει εντός των προσεχών λίγων ημερών όταν θα ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις μαθητών από σχολείο σε σχολείο και η συνακόλουθη ανάγκη μεταφοράς τους.
Για τα αδιάθετα δρομολόγια αμέσως μετά την οριστικοποίησή τους η Περιφερειακή Ενότητα προτίθεται να ξεκινήσει απευθείας διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς, ενώ η εταιρεία «Πούλμαν» έχει ειδοποιηθεί ότι δεν υφίσταται θέμα με την εκτέλεση των δρομολογίων μετά την έκδοση της  ΠΝΠ και αν δεν συμμορφωθεί θα της αποσταλεί εξώδικη πρόσκληση με όλες τις συνέπειες.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των εξυπηρετούμενων μαθητών αγγίζει το 90% και η όποια δυσλειτουργία δεν έχει καμιά σχέση με τις περιπέτειες των δυο τελευταίων ετών όταν η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά το τέλος Οκτωβρίου.