Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:55:03 μμ
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 15:55

Η Τέρπυλλος φωνάζει και απαιτεί "Μην κλείσετε το σχολείο Μην μας αφανίσετε"

Περισσότερες από 65 ενυπόγραφες δηλώσεις και πολλαπλάσιες φωνές διαμαρτυρίας υψώνονται από την Τέρπυλλο με ένα αίτημα: Μην κλείσετε το δημοτικό μας σχολείο.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου συγκεντρώθηκαν στο σχολείο της Τερπύλλο, ενόψει των σχεδιαζόμενων συγχωνεύσεων, περί τα 65 άτομα με επικεφαλής τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, τα μέλη Νίκο Χάσογλου και Χρυσούλα Παπαδοπούλου, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ευάγ. Σταματίου, την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ελένη Ιωακειμίδου και την πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Θεοδώρα Παυλίδου και ύστερα από εκτεταμένη συζήτηση εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα, υπογεγραμμένο από όλους.
«Στην Τέρπυλλο σήμερα 11/2/2011 έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της τοπικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων των φορέων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Τερπύλλου στο Δημοτικό Σχολείο.
Κύριο θέμα συζήτησης υπήρξε το σοβαρό ενδεχόμενο κλεισίματος  του δημοτικού σχολείου. Ύστερα από εκτενή συζήτηση η συνέλευση προτείνει τη συνέχιση της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Τερπύλου και τούτο διότι κρίνει πως:
1. Καλύπτει στο σύνολο του τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και από την επόμενη σχολική χρονιά θα μπορεί να λειτουργεί ως τριθέσιο.  Συνημμένα σας υποβάλουμε δύο πίνακες μαθητών που θα φοιτήσουν τα επόμενα τρία σχολικά έτη στο δημοτικό σχολείο καθώς και αυτών που θα αποφοιτήσουν.
2. Η κτιριακή λειτουργικότητα του σχολικού συγκροτήματος είναι πλήρης.
3. Αποφεύγεται η μετακίνηση των μαθητών πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο σε τόσο μικρές ηλικίες.
4. Μια τέτοια οδυνηρή απόφαση κλεισίματος του δημοτικού σχολείου, ουσιαστικά δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην υποβαθμισμένη περιοχή μας, την ώρα που φαίνεται πως η κρίση μπορεί να αποδειχθεί ευκαιρία για μερική ανασυγκρότηση υπαίθρου.
Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς, αλλά κυρίως τους εμπλεκόμενους να κάνουν απολύτως σεβαστές τις αποφάσεις της συνέλευσης