Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:28:40 πμ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 20:31

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Με το σύνθημα «Ανέλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε για 13η χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!


Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε.
Στο σχολείο μας υλοποιήσαμε βιωματικά – ενημερωτικά εργαστήρια για όλη τη σχολική κοινότητα με υλικό που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης στο μάθημα της Πληροφορικής, αλλά και υλικό που μας παρείχε το saferinternet.gr όπου είμαστε πρεσβευτές τα τελευταία 3 χρόνια. Κάθε τμήμα διέθεσε μια σχολική ώρα για να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις των μαθητών της ΣΤ. Επίσης προβλήθηκαν σχετικά βίντεο, έγινε συζήτηση και  λύθηκαν απορίες, μιας και η εκδήλωση ήταν διαδραστική. Τέλος, για την αξιολόγηση της δράσης οι μαθητές συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, ενώ παράχθηκε και σχετικό υλικό.
Η όλη εκδήλωση είναι μέρος της ερευνητικής εργασίας που υλοποιούμε για το περιφερειακό θεματικό δίκτυο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και ο τίτλος της είναι «Το διαδίκτυο στην υπηρεσία του Ανθρώπου». Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου.