Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 9:14:36 πμ
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 21:33

Ημερίδα για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2015, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των 33ων Πολυκαστρινών ενημερωτική ημερίδα για το Περιβάλλον και τη σημασία που έχει για το σύγχρονο άνθρωπο η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.


Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα το περιβάλλον και δη την διαχείριση των απορριμμάτων ξεκίνησε την ενημέρωση από τις μικρές ηλικίες.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου κατακλείστηκε από τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων Πολυκάστρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με δράσεις πρόληψης της μόλυνσης και της προστασίας του φυσικού πλούτου που μας περιβάλλει.
Η ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κα Ελευθερία Παπαχρήστου, με μια άκρως κατατοπιστική παρουσίαση ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, τόνισε τη σημασία της ανακύκλωσης των οικιακών αποβλήτων και οικιακών συσκευών καθώς και της επαναχρησιμοποίησης υλικών καθημερινής χρήσης. Προέτρεψε, παράλληλα, τα παιδιά να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς τους και με τη βοήθεια των δασκάλων τους να προχωρήσουν σε εθελοντικές δράσεις ανακύκλωσης, καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Με τη λήξη της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους μαθητές από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Έκθεση εικόνων