Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 1:35:40 πμ
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 17:02

Iστορίες μιας ρωμαϊκής πόλης στο δάσος των Κρουσσών

Συντάκτης:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

διοργανώνει στον Αρχαιολογικό Χώρο του Παλατιανού, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, την εκπαιδευτική δράση «Σπίτι μου σπιτάκι μου και σπιτοκαλυβάκι μου. Ιστορίες μιας ρωμαϊκής πόλης στο δάσος των Κρουσσών».

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/-τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με τους μικρούς μας φίλους θα περιηγηθούμε στον Αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού, μαθαίνοντας για την οργάνωση και τη λειτουργία των οικιών του αρχαίου οικισμού με παιχνίδια ρόλων. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μίας τυπωμένης κάτοψης ενός αρχαίου σπιτιού, τα παιδιά θα δημιουργήσουν στο έδαφος κατόψεις οικιών σε πραγματικές διαστάσεις, χρησιμοποιώντας χαλικάκια από τον γειτονικό Γαλλικό ποταμό.

 

Υπεύθυνη δράσης - Επικοινωνία
Δρ Μαρία Φαρμάκη, αρχαιολόγος ΕΦΑ Κιλκίς
Τηλέφωνο: 2310 413.415, 2310 407.569 (ΕΦΑ Κιλκίς – εργάσιμες μέρες και ώρες)
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.