Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 2:16:29 μμ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 21:58

Κώστας Ραμπίδης: Παραμένει ανοιχτό το σχολείο στα Πλάγια

rampidis
Το δημοτικό σχολείο στα Πλάγια θα παραμείνει ανοιχτό και θα εξαιρεθεί από τον πίνακα των δέκα μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς, που ανακοινώθηκε η συγχώνευσή τους. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Κώστας Ραμπίδης, μας δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να εισηγηθεί τη διατήρηση κανενός εκ των υπολοίπων εννέα σχολείων που εισηγήθηκε το κλείσιμό τους. Η σχετική διαδικασία από το υπουργείο Παιδείας κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου, αλλά με την αποφασιστικότητα του κ. Ραμπίδη, μάλλον έχει ήδη κλείσει.
Ο κ. Ραμπίδης επισήμανε στην εφημερίδα μας γι’ άλλη μια φορά πως τα κριτήρια των επιλογών του είναι καθαρά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά και προς το συμφέρον των ίδιων των μαθητών. Με βάση αυτά τα κριτήρια είχαν ξεκινήσει οι συγχωνεύσεις σχολίων και πριν από 16 χρόνια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, με νομάρχη τον Γιώργο Φλωρίδη.
Για την περίπτωση του σχολείου των Πλαγίων, ο κ. Ραμπίδης μας τόνισε πως και στην αρχική του πρόταση είχε επισημάνει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που υπάρχουν για το κλείσιμό του, γι’ αυτό και τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτό. Πρόκειται για ένα διθέσιο σχολείο, όπου φοιτούν παιδιά από πέντε συνολικά χωριά και βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από το σχολείο με το οποίο προβλέπονταν να συγχωνευθεί, από ότι τα υπόλοιπα εννέα σχολεία.