Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:21:02 μμ
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 20:01

Ξεκίνημα στα σχολεία με αγιασμό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ τέλεσε το πρωί της Παρασκευής σε πέντε σχολεία της πόλης του Κιλκίς την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να λάβουν την ευλογία του Θεού για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.


Αρχικά μετέβη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνέχεια στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο, στο 1ο Λύκειο και κατόπιν στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει πατρικώς στους μικρούς και μεγάλους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, προτρέποντας τους μαθητές να αγαπούν το σχολείο, να μαθαίνουν και να προοδεύουν για να γίνουν χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες.
Σε άλλο σημείο του λόγου του ανέφερε ότι μπορεί κάποιοι να παρεμβαίνουν στις γνώσεις αλλά εμείς επιμένουμε να είμαστε Έλληνες και χριστιανοί και να πορευόμαστε με πίστη στον αληθινό Θεό, που είναι δίπλα μας, συμπαραστάτης και οδηγός μας. Επίσης διένειμε ευλογίες στα παιδιά και σε όλους του Διευθυντές από μία Εικόνα ως ενθύμιο της τελέσεως του Αγιασμού.
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν στις τελετές ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννης Τσογγίδης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλκίς, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Μαρία Τσοπούλου, ο Προϊστάμενος Β'/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Ιωακειμίδης, κ.α.

Έκθεση εικόνων