Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:04:44 μμ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 21:13

Κυνηγήστε τα όνειρά σας

Στις 3 Φεβρουαρίου 2015 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κύριο Γκόνο Γεώργιο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν.Α. Ευρώπης  της  εταιρίας Mc CAIN και Ταμίας του ΔΣ  της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Η επίσκεψη του κυρίου Γκόνου έγινε στα πλαίσια του προγράμματος "Μένων" και της προσπάθειας του σχολείου μας μέσω αυτού του προγράμματος να διευκολύνει τους μαθητές της Γ΄  Γυμνασίου κατά τη μετάβασή τους από το Γυμνάσιο στο Λύκειο καθώς και στον μετέπειτα επαγγελματικό προσανατολισμό τους.
Ο κύριος Γκόνος αναφέρθηκε αρχικά στις σπουδές και στην επαγγελματική του πορεία καθώς και στην εταιρία McCAIN και τη συνεργασία του με αυτήν. Με βάση το προσωπικό του παράδειγμα τόνισε την αξία της εργατικότητας, της εντιμότητας, της συνεργασίας, της πολυπραγμοσύνης, του δυναμισμού και της επικοινωνιακής ικανότητας ως απαιτούμενα προσόντα για την επαγγελματική ανέλιξη των νέων στις μέρες μας. Αναφέρθηκε επίσης στην επιχειρηματικότητα στην εποχή της κρίσης στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ο πρωτογενής είναι ο κατεξοχήν τομέας στον οποίο πρέπει να στραφούν οι νέοι σήμερα εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο της ελληνικής γης. Τέλος απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και τους παρότρυνε να θέτουν σωστά κριτήρια ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους, να κοπιάζουν για να αποκτήσουν  πολλά εφόδια, να μη χάνουν την αισιοδοξία τους και να μη διστάζουν να κυνηγούν τα όνειρά τους.                                
  Ο  Διευθυντής  
Ευάγγελος Αραμπατζής

Έκθεση εικόνων