Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 5:07:30 μμ
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 23:08

Let’s do it Greece - Let’s do it 5o!

Για άλλη μια χρονιά, το 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς ενώνει τις δυνάμεις του με εθελοντές απανταχού της Ελλάδας και συμμετέχει στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία Καθαρισμού Let’s do it Greece.

 

Η εκστρατεία έχει δυο εκδοχές, σημειώνει το σχολείο:

1ον – Την μεγαλύτερη κινητοποίηση εθελοντών σε μια μέρα – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024- όπου οι εθελοντές, σε όλες τις γωνιές της χώρας, συντονίζονται και καθαρίζουν την περιοχή που επέλεξαν. Το μήνυμα για φέτος λέει: “Κάτι κινείται στα δάση της Ελλάδας και είναι κάτι που μας αφορά όλους”. Γι’ αυτό και εμείς εστιάσαμε στη χλωρίδα και φυτέψαμε δενδρύλλια, λουλούδια και βότανα.

2ον – Εβδομάδα Εθελοντισμού στα σχολεία. Το σχολείο μας, την εβδομάδα 8-12 Απριλίου υλοποίησε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού, αλλά και δενδροφύτευση στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα της πόλης μας. Οι δράσεις μας είναι αναρτημένες στον χάρτη δράσεων του Let’ s do it Greece. 

https://www.letsdoitgreece.org/activities/5417/preview?auth_token=57bf50e374d8e15e, https://www.letsdoitgreece.org/activities/5415

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ανασκουμπώθηκαν με μεγάλη προθυμία, αλλά και εξαιρετικές δεξιότητες και, ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, τακτοποίησαν, ανακύκλωσαν, καθάρισαν και μοσχομύρισε το σχολείο μας!

Στο πλευρό εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων και στο πνεύμα του εθελοντισμού, υποστήριξαν την προσπάθειά μας αρκετές μητέρες. Η προσφορά τους μας συγκινεί και ενισχύει τις προσπάθειές μας. Ευχαριστούμε θερμά!

Έκθεση εικόνων