Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:47:25 μμ
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 23:26

ΜΑΓΛΟΥΣΙΔΗ: Απονομή πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών και γονέων, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της ιεράς μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, η καθιερωμένη εκδήλωση «Απονομής των πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας» και ακολούθησε η «Κοπή της Βασιλόπιτας 2016», του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης 1 «Μαγλουσίδη».


Η κυρία Ν. Μαγλουσίδη, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε, στη διαχρονική προσφορά του ονόματος «Μαγλουσίδη», στην εκπαίδευση, η οποία στοχεύει πάντα στην κατάλληλη προετοιμασία των σπουδαστών, για επιτυχία, μόνο, σε αναγνωρισμένες διεθνώς, έγκυρες και αυστηρές εξετάσεις γλωσσομάθειας, επειδή συνεργαζόμαστε, εκπαιδεύοντας τους αυριανούς πολίτες του κόσμου!  
Στη συνέχεια, σημείωσε την καταγεγραμμένη φιλοσοφία για διαρκή πληροφόρηση, που δίνει δυνατότητες επεξεργασίας και εμπλουτισμού του προγράμματος σπουδών του ΚΞΓ και ανακοίνωσε εξειδικευμένα μαθήματα αγγλικής, ανά επάγγελμα. Ειδικότερα, μαθητές λυκείου, που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων, RoiEdu 16-25, αναφορικά με το μέλλον της εργασίας, λαμβάνοντας τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, μίλησαν με  ενθουσιασμό για τις εμπειρίες τους και αναφέρθηκαν στις προοπτικές που τους ανοίγονται στην παγκόσμια αγορά εργασίας.     
Ακολούθησε ενημέρωση, από τον κ. Σάββα Μαγλουσίδη, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα, ανέλυσε διεξοδικά και εξήγησε, με απλά παραδείγματα, τι είναι το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς, ποια η σημασία του και ποιοι οι στόχοι.
Η υπέροχη γιορτή συνεχίστηκε με την παρουσίαση διαφόρων εργασιών από τους μαθητές όλων των επιπέδων, υπό την επιμέλεια και οργάνωση της κυρίας Ξένιας Μαγλουσίδου, με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να απολαύσουν αποσπάσματα, παρατηρήσεις και τραγούδια, στην αγγλική και γαλλική, χειροκροτώντας με θέρμη την συγκινητική και αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τον μεγάλο και φέτος αριθμό επιτυχόντων, η κυρία Μαγλουσίδη, ανακοίνωσε την έναρξη των απονομών των Τίτλων Γλωσσομάθειας, στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ρωσική γλώσσα και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους, επισημαίνοντας: «είμαστε πάντα ιδιαίτερα χαρούμενοι, για την απονομή, διότι έτσι θεωρούμε ότι αναγνωρίζεται  ο κόπος του κάθε μαθητή, ο μόχθος των γονιών, αλλά και η δική μας συνολική προσπάθεια! Σας ευχόμαστε, από καρδιάς, καλή και εποικοδομητική χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους!»
Η γιορταστική εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της βασιλόπιττας που περιείχε 3 φλουριά, ένα για τους μαθητές, ένα για τους γονείς και ένα για το προσωπικό, οι οποίοι κέρδισαν τα αντίστοιχα δώρα.