Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:59:38 μμ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 21:28

Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέας Σάντας

n-santa-kilkis
Γέλια και παιδικές φωνούλες «γέμισε» το πρωί της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου η παιδική χαρά στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν τα παιδιά του νηπιαγωγείου του χωριού έβαλαν γάντια στα μικρά τους χεράκια και με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των δασκάλων, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ν.Σάντας, του… «άτακτου Λέλου» και του «πειθαρχημένου Λάκη», καθάρισαν το χώρο από τα σκουπίδια.
Ο «Λέλος» και ο «Λάκης», δεν είναι άλλοι από δύο μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (η πρόεδρος και η ταμίας του Συλλόγου, που υποδύθηκαν το ρόλο δύο «μαστόρων», για να δείξουν στα παιδιά πως μπορούν να προστατεύουν το περιβάλλον.
Αν και ο Λέλος κάποια στιγμή φάνηκε να μη «συμμορφώνεται» με τις οδηγίες για την καθαριότητα του χώρου, ο Λάκης έσπευσε να του υπενθυμίσει πως τα σκουπίδια τα πετάμε στους κάδους και όχι κάτω!
Συμπαραστάτες και σύμφωνοι με τον «Λάκη» ήταν τα προνήπια και τα νήπια του νηπιαγωγείου που τήρησαν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους δόθηκαν και αφού καθάρισαν την παιδική χαρά, είχαν τη δυνατότητα να την απολαύσουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας με τους δασκάλους και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων.
Βέβαια, δεν έλειψαν και οι λιχουδιές και οι χυμοί που μοιράστηκαν στα παιδιά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, έπειτα από την πρωτοβουλία του Δ.Σ. και την υλοποίησή της.
Η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της παιδικής χαράς ανήκει στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αποτελεί μια εθελοντική δράση, που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμμετοχή των νηπίων και των δασκάλων τους.
Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, τα μικρά παιδιά έμαθαν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον και τη σημασία του για την καθημερινότητά μας.