Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:43:25 μμ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 20:45

«Μπαίνω στα παπούτσια σου», η όμορφη δράση του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 11:00-13:00 σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση- γιορτή εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, για να γίνετε κοινωνοί μιας πρωτότυπης συμπεριληπτικής ιδέας.

 

Ακούσαμε… είδαμε… σκεφτήκαμε… συναντηθήκαμε και προχωράμε για να δώσουμε λύση σε μια απλή καθημερινή ανάγκη συνανθρώπων μας και να συσπειρωθούμε γύρω από μια πρόκληση-πρόσκληση συμπεριληπτικής σκέψης με όχημα την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης «Σειρά Σου»

Η ιδέα της καμπάνιας «Σειρά Σου» ξεκίνησε μέσω της επικοινωνίας με γονείς αυτιστικών και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, οι οποίοι/ες μοιράστηκαν την δυσκολία τους να κινούνται σε καθημερινές δραστηριότητες όπου απαιτείται αναμονή σε ουρά όταν συνοδεύουν το παιδί τους…

Ο στόχος είναι να καταστεί αναγνωρίσιμο το διακριτικό σήμα «Σειρά Σου», ο ανεμόμυλος, στην ελληνική πραγματικότητα και παράλληλα μέσα από δράσεις ενημέρωσης που θα λάβουν χώρα την ημέρα αυτή, είναι να εκπαιδευτεί το ευρύ κοινό, και κυρίως η νέα γενιά, σε θέματα που αφορούν τις λεγόμενες “αόρατες αναπηρίες”.

Σε συνεργασία με γονείς, το Nevronas.gr, την ομάδα Open School Days, την ΑΜΚΕ BRAINSHOT και το Σώμα Φίλων ΑμεΑ Δράση για το Κάτι, ξεκινάμε την προσπάθεια για μια Πανελλήνια Καμπάνια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του κοινού για το ζήτημα, με τίτλο:

«Σειρά Σου».

Στα πλαίσια συντονισμού της σχολικής δράσης «Μπαίνω στα παπούτσια σου», 35 μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑ.Λ Κιλκίς συμβάλλουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την επικοινωνία του σήματος της καμπάνιας. Συνεργάτες/τριες μας στην όμορφη μέρα θα είναι ομάδα μαθητών/τριών από τη Β΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Κιλκίς, όπου θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν και θα γίνουν πρεσβευτές του σήματος. Την εκδήλωση μας στηρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Μαρία Τσώνη

Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑ.Λ Κιλκίς