Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:19:45 πμ
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 19:55

Νέα σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα

Με ευοίωνες προοπτικές  ξεκινά εντός ολίγων ημερών η νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η στελέχωση των σχολείων με δασκάλους όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με διαβεβαίωση  του διευθυντή της Διεύθυνσης Π.Ε. Κιλκίς Αριστείδη Παπαδόπουλου είναι εξασφαλισμένη

, ενώ και η «πληγή» που ταλάνιζε την εκπαιδευτική κοινότητα τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την μετακίνηση των μαθητών, έκλεισε με την παράταση των περσινών συμβάσεων επί ένα τρίμηνο, οπότε και σε κάθε περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός που προκήρυξε η Π.Ε. Κιλκίς.
Αναλυτικά και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του κ. Άρη Παπαδόπουλου, στην αρχόμενη σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών θα είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με τον περσινό. Στα δημοτικά σχολεία θα φοιτήσουν 4.300 μαθητές ενώ 600 νήπια θα κατακλύσουν τα νηπιαγωγεία του νομού. Φέτος ο αριθμός των σχολικών μονάδων του νομού θα είναι αυξημένος κατά τέσσερις, ύστερα από την ίδρυση των δημοτικών σχολείων Τούμπας και Γοργόπης καθώς και την ίδρυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου στη Γουμένισσα.
Διαφαίνεται ωστόσο μια μείωση του αριθμού των νηπίων, απόρροια ίσως της κρίσης και απομένει να διαπιστωθούν  στα προσεχή χρόνια  η συνέχιση της τάσης αυτής και οι συνέπειές της στον αριθμό των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.
Καλυμμένες είναι επίσης και οι κτηριακές ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, πλην ενός προβλήματος υπερφόρτωσης του 4ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Κιλκίς στην απόδοση του κτηρίου (αιθουσών) όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Κτηματολόγιο (Β’ Εργατικές Κατοικίες). Ήδη υπάρχει συνεργασία με την αρμόδια αντιδήμαρχο Λένα Αναστασιάδου για τη διερεύνηση του θέματος και της δυνατότητας απόδοσης του συγκεκριμένου χώρου στην εκπαίδευση.
Απομένει ή τουλάχιστον απέμενε το μέτωπο της μετακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία. Μέτωπο όπου «δοξάστηκε» τα τελευταία χρόνια η οργάνωση του δημοσίου «χάρη»  στην οποία ταλαιπωρούνταν επί μήνες οι μαθητές. Φέτος φαίνεται ότι υπερίσχυσε ο κοινός νους. Παρατάθηκε έγκαιρα, από τις 5 Αυγούστου, επί τρίμηνο ι ισχύς των συμβάσεων που συνάφθηκαν με τους μεταφορείς των μαθητών την περσινή σχολική χρονιά. Μέχρι τότε εικάζεται ότι θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που προκήρυξε ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τη σύναψη νέων συμβάσεων με τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς.