Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:45:25 πμ
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:50

Νίκη στον αγώνα των αγροτών! Να μην περάσουν τα μέτρα εξόντωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στη φορολογική και αντιασφαλιστική επιδρομή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσεις σε βάρος της. Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, που τριπλασιάζουν τις εισφορές τους, καταργούν τα ασφαλιστικά κλιμάκια, καταργούν εντελώς το αφορολόγητο, διπλασιάζουν το φόρο (από 13 στο 26%) και την προκαταβολή (στο 100%), είναι νομοσχέδια εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ενώ χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σύνταξη.


Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν στόχο να πετάξουν από την παραγωγή τους φτωχομεσαίους αγρότες, να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν χωράφια και καλλιέργειες, ώστε να γίνει φτηνότερη η αγροτική γη και να γίνει γρηγορότερα η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια του κεφαλαίου και των σύγχρονων τσιφλικάδων.
Πάνω απ’ όλα, με το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων και την υποβάθμιση-διάλυση της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα χτυπιέται όση απέμεινε από τη διατροφική επάρκεια και βαθαίνει η πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
Τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης πατούν πάνω στα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ με τα οποία είχαμε συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα,  εξαφάνιση παραδοσιακών καλλιεργειών, καταστροφή της κτηνοτροφίας, μείωση του αγροτικού πληθυσμού, ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής και βάθεμα της διατροφικής εξάρτησης της χώρας που μετατράπηκε σε εισαγωγέα-καταναλωτή αγροτοκοκτηνοτροφικών προϊόντων, όταν πριν την ένταξη στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) το αγροτικό ισοζύγιο ήταν θετικό και οι εξαγωγές υπερκάλυπταν τις εισαγωγές.
Η επίθεση αυτή στους αγρότες είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε βάρος συνολικά όλων των κλάδων των εργαζομένων, τα μέτρα που παίρνονται στο όνομα δήθεν της βιωσιμότητας και διάσωσης του ασφαλιστικού στόχο έχουν να κατεδαφίσουν ό,τι απέμεινε από τη δημόσια ασφάλιση και περίθαλψη, να κάνουν παρελθόν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, να φορτώσουν κι άλλα βάρη σε αγρότες κι εργαζομένους, οδηγώντας τους βαθύτερα στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Με όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική της, σύμφωνα με τις επιταγές του τρίτου μνημονίου που υπέγραψαν από κοινού με ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι. Εφαρμόζοντας, νομιμοποιώντας και δικαιώνοντας τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων .
Επομένως, στην αναμέτρησή τους αυτή οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν είναι μόνοι τους. Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες της χώρας μας για να μην περάσουν τα μέτρα εξόντωσής τους, για να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, για να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο-λαιμητόμο.

Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ, για υπεράσπιση της
κοινωνικής ασφάλισης, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των εργαζόμενων  είναι αγώνας όλων μας.