Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:14:49 μμ
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 13:02

Ο κιλκισιώτης συγγραφέας Μάριος Περτσινίδης παρουσίασε το βιβλίο του στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 εγκαινιάσαμε την πρώτη ανοιχτή βιβλιοθήκη του σχολείου μας με μία πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση, την οποία παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές! Είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τον νεαρό κιλκισιώτη συγγραφέα Μάριο Περτσινίδη, ο οποίος μας παρουσίασε το πρώτο του φανταστικό μυθιστόρημα  με τίτλο “Μακριά από τις σκιές”.

Ο Μάριος, μαθητής σήμερα της Γ΄ Λυκείου, ξεκίνησε τη συγγραφή από τα χρόνια του Γυμνασίου και παρά το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε να  αγγίξει το αναγνωστικό κοινό. Στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στην υπόθεση του μυθιστορήματος, στους ήρωές του καθώς και στο ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος με το οποίο ασχολείται, τη λογοτεχνία τρόμου! Επίσης, μίλησε για την προσωπική του εμπειρία με τη συγγραφή, για τις πηγές της έμπνευσής του  αλλά και για τα επόμενα βιβλία του που είναι υπό έκδοση. Στη συνέχεια δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους  μαθητές/τριες   και  από τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου, τους οποίους και προέτρεψε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, να έρθουν σε επαφή με το διάβασμα και το γράψιμο, προκειμένου να απολαύσουν  τα  οφέλη που αυτά προσφέρουν στην πνευματική υγεία των νέων. Κλείνοντας, ο Μάριος έγραψε μία ιδιόχειρη αφιέρωση στη πρώτη σελίδα του βιβλίου του και το τοποθέτησε στην ολοκαίνουρια βιβλιοθήκη μας, απ΄ όπου θα μπορούν να  το δανείζονται πλέον οι μαθητές/τριες μας  για να το διαβάσουν. Ευχαριστούμε θερμά τον Μάριο για την αξιόλογη αυτή βιβλιοπαρουσίαση και του ευχόμαστε να συνεχίσει να μας ταξιδεύει και στο μέλλον στον μαγικό κόσμο του βιβλίου μέσα από τις δικές του μυστήριες και σκοτεινές ιστορίες του. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κο Αλέξανδρο Περτσινίδη για την φωτογραφική κάλυψη και τη βιντεοσκόπηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης!

Η προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με διαφόρων ειδών δράσεις. Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς ανοίγει παράθυρα μάθησης και επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και διεκδικεί για την εκπαίδευση τη θέση που της αξίζει! Μείνετε συντονισμένοι!!!

Οι υπεύθυνες του προγράμματος

Χαρίτου Φωτεινή - Τοπαλίδου Αναστασία

Συνεργάτες : Κατσαρώνας Σταύρος, Γκοσποδίνης Μάνος, Ντίνου Κώστας