Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:39:49 μμ
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 23:03

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε για το θέμα με το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. απέστειλε την ακόλουθη επιστολή: Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα, για τη διακοπή των μαθημάτων στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς  με την αιτιολογία της έλλειψης θέρμανσης και αναφορά στον Εισαγγελέα απ’ το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Σισμανίδη  Δημήτριο,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αναφέρει ότι:
Η θέση του Διευθυντή σχολικής μονάδας αποτελεί θέση ευθύνης,  που αποσκοπεί στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την  εξασφάλιση όλων  εκείνων των συνθηκών που προϋποθέτουν την επίτευξή της.


Η προνοητικότητα για ζητήματα θέρμανσης και άλλων προϋποθέσεων που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολικού κτιρίου, είναι ευθύνη κι εναγώνια αναζήτηση του Διευθυντή  της σχολικής μονάδας. Η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς, λειτούργησε με γνώμονα τη θέση ευθύνης της. Διευκρινίζουμε ότι τα μαθήματα τόσο στο 4ο δημοτικό σχολείο όσο και σε όλα τα υπόλοιπα της περιφέρειας  μας ουδέποτε διακόπηκαν και ούτε οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους .
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην εκτέλεση των καθηκόντων του κάθε εκπαιδευτικού.
Κάθε παρερμηνεία και διαστρέβλωση μπορεί να λυθεί στα πλαίσια ενός πολιτισμένου διαλόγου, μεταξύ φορέων που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, το Ελληνικό σχολείο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κιλκίς

Σχόλιο Σύνταξης: Όπως πράξαμε και σε προγενέστερη επιστολή, υπενθυμίζουμε στον αποστολέα ότι η απάντηση παρότι επικαλείται “δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας” ουσιαστικά αφορά στις θέσεις του Δημάρχου Κιλκίς τις οποίες, όπως οφείλαμε, παρουσιάσαμε στο ρεπορτάζ.
Εξάλλου τις θέσεις του αυτές επανέλαβε ο κ. Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Επομένως παρακαλούμε όποιον επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του θέματος να αποστείλει αρμοδίως τις επιστολές του. Για εμάς το θέμα έχει τελειώσει.
Όποιες ευθύνες υπάρχουν λοιπόν, αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν, ας τις αναζητήσουν οι αρμόδιοι.